Selskapet sto bak teknologien som ble brukt i tv-programmet «Lost in Time», som floppet på TVNorge i fjor vår.

Siden har det klart å selge «Lost in Time»-formatet til Dubai, og det er denne produksjonen selskapet nå satser på.

Nettavisen Shifter kan imidlertid melde fredag at selskapet denne uken gikk ut med informasjon til ansatte om at 14 stillinger blir permittert.

– Når det gjelder selve produksjonen av Lost in Time er denne subsidiert av The Future Group i den hensikt å få brukere inn på vår sosiale underholdningsplattform som igjen vil kunne generere inntekter for selskapet. Forarbeidet til Lost in Time-produksjonen er allerede godt i gang, men på grunn av forhold som ligger utenfor vår kontroll, har vi opplevd forsinkelser. Dette har naturlig nok implikasjoner for tidsplanen for Lost in Time-produksjonen, som igjen dessverre har medført at vi har måttet varsle noen ansatte om permitteringer, skriver kommunikasjonssjef Nils Gjerstad i en epost til DN.

DN skrev i august at Johan H. Andresen og John Fredriksen spyttet inn enda mer penger i selskapet, mot at gründerne solgte dem millioner av aksjer til én krone stykket.

– Vi gjør det som er til det beste for selskapet og vi er så sikre på at vi kommer til å lykkes at vi strekker oss langt for å sikre tilstrekkelig finansiering, skrev gründer Jens Petter Høili til DN da.

Til sammen var det skutt inn 463 millioner kroner i selskapet etter den siste emisjonen. Før den, hadde Andresen, Fredriksen og Kjell Inge Røkke investert til sammen 170 millioner kroner i selskapet.

– Investorer har pumpet penger inn i selskapet de siste årene. Hva er selskapets økonomiske situasjon?

– Vi er et selskap i sterk ekspansjon og har nå lykkes med å sikre selskapet første steg av finansieringen. Vi er i flere prosesser med investorer både i inn- og utland for å sikre selskapets neste planlagte finansieringsrunde. Styret og ledelsen har stor tro på at selskapet vil få en langsiktig finansieringsløsning på plass, skriver kommunikasjonssjef Gjerstad til DN.

Dubai-eventyr forsinket

Den norske versjonen av tv-programmet «Lost in Time» ble ingen suksess. De to første sendingene ble rammet av tekniske problemer, før TVNorge tok programmet midlertidig av skjermen.

Seerne forsvant og det åttende og siste programmet ble sett av kun 13.000.

I ettertid jobbet selskapet med å selge formatet internasjonalt, og fikk napp i Midtøsten.

Rettighetene ble i høst kjøpt av tv-stasjonen Dubai tv, som etter planen skulle vise programmet i 22 territorier i Midtøsten og Nord-Afrika. The Future Group og FremantleMedia Norway skal etter avtalen produsere to sesonger på 26 episoder av det interaktive gameshowet.

– Avtalen med Dubai TV er det store internasjonale gjennombruddet for The Future Group, og vil være en døråpner til nye markeder over hele verden, sa gründer og daglig leder Bård Anders Kasin i en pressemelding da.

Men produksjonen blir nå forsinket med noen måneder, opplyser Gjerstad.

– Det er ingen konflikt knyttet til avtalen om produksjon av Lost in Time for Midtøsten. Det er kun produksjon av tv-programmet som blir forsinket grunnet årsaker utenfor The Future Group. Vi har ingen informasjon som tilsier annet enn at våre partnere ønsker programmet på luften, skriver han.

Brant nær hundre millioner kroner

Selskapet hadde i 2016 et resultat før skatt på minus 96,7 millioner kroner, skrev DN i fjor sommer.

– Selskapet opplyser i note tre og i årsberetningen at det per 31.12.2016 ikke har tilstrekkelig kapital til å fortsette driften de neste 12 månedene, skrev revisor Bente Norbye Lie i PwC i sin kommentar til årsregnskapet.

– At selskapet går med underskudd er i tråd med forretningsplaner og noe alle oppstartsselskaper må leve med(...). Det er et stykke frem før selskapet begynner å gå med overskudd, skrev gründer Bård Anders Kasin til DN da.(Vilkår)