Det var i februar i fjor at trioen Jonas Helmikstøl, Kjetil André Næsje og Steffen Mølgaard endelig hadde sin første billader klar for markedet. Da var det gått to år siden Helmikstøl og Næsje hadde sluttet i selskapet Zaptec, som også satser på egenproduserte ladere. Mens Zaptec satset mot større kunder som borettslag, har Easee utviklet billige ladere for privatmarkedet. Laderne er også såkalte «smarte ladere» som betyr at ladeeffekten kan justeres etter belastningen i nettet.

Nå kan de tre Easee-gründerne glise etter et år ingen av dem hadde drømt om da de startet selskapet.

– Tallene viser en omsetning på 94,4 millioner kroner og resultatet før skatt endte på 20 millioner kroner, sier Jonas Helmikstøl.

«Pangstart»

Og også 2020 har startet godt.

– Vi har fått en pangstart. Til nå i januar har vi solgt 2500 enheter. Vi regner med å selge 3500 enheter før måneden er omme, sier Helmikstøl.

Det betyr en omsetning på over 15 millioner kroner i januar.

– Vi regner med en omsetning på opp mot 250 millioner kroner i år, sier Helmikstøl.

Gründer Jonas Helmikstøl (til venstre) sammen med Cato Slettebø fra E-tech under installasjon av en lader.
Gründer Jonas Helmikstøl (til venstre) sammen med Cato Slettebø fra E-tech under installasjon av en lader. (Foto: Tommy Ellingsen)

Kanskje mer penger

Så langt har selskapet hentet inn vel 25 millioner kroner i kapital fra eksterne investorer. I siste emisjon før innbetaling av emisjonsbeløp ble selskapet verdsatt til 120 millioner kroner. Etter emisjonen har gründerne nær 67 prosent av aksjene i selskapet. Det gir de tre verdier for nærmere 90 millioner kroner.

På eiersiden er blant andre Øystein Skiri, som er kjent fra etableringen av Boost Communications. Han jobber sammen med mer kjente Gustav Magnar Witzøe i investeringsselskapet Wiski Capital som tok halvparten av den siste emisjonen.

Helmikstøl i Easee utelukker ikke en ny emisjon i løpet av året.

– Vi vurderer å hente mer i slutten av året for å ta Europa med storm. I Norge planlegger vi å bruke ti millioner på markedsføring i løpet av året, sier han.

I dag har Easee etablert distribusjon i til sammen syv land.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.