Bitcoin-kursen krabber videre oppover onsdag formiddag etter en voldsomt volatil julehandel i kryptomarkedet. Fredag var prisen på én bitcoin nede i 10.400 dollar, og den digitale valutaen tapte dermed en tredjedel av verdien sin på under et døgn.

Nå er den i ferd med å ta igjen store deler av tapene. Onsdag morgen koster én bitcoin 16.300 dollar.

– For eksperter som er i markedet var dette faktisk en gledelig nedgang, sier sjefen og en av grunnleggerne av selskapet TenX, Julian Hosp, ifølge CNBC.

– Nedgangen var sunn

– Nedgangen var for oss veldig sunn, og noen av oss har brukt det til å kjøpe litt mer siden vi plutselig hadde 40–45 prosent rabatt mot «all-time-high», sier han, og legger til at mange har lenge forventet at prisene skulle falle etter den farlig skarpe oppgangen som har vært de siste månedene.

Så langt i år har bitcoin-kursen steget med 1611 prosent.

Det Singapore-baserte selskapet TenX prøver å gjøre det lettere å benytte seg av kryptovalutaer som betalingsmiddel og lager blant annet kredittkort for kryptovalutaer. I tillegg er TenX også en egen kryptovaluta med en markedsverdi på 428 millioner dollar. Det gjør den til den 52. største digitale valutaen.

TenX-gründeren er overbevist om at bitcoin-prisen vil stige mangedobbelt av dagens kurs, men også at den vil falle.

– Jeg tror vi ser bitcoin treffe 60.000 dollar, men jeg tror også vi ser at den treffer 5000 dollar. Spørsmålet er hva som kommer til å skje først, sier Hosp.

Tror ikke på en stor boble

Hosp tilbyr ingen spådommer om når det en eller det andre eventuelt vil inntreffe, men tror ikke det kommer noe fall denne vinteren.

Han tror heller at vi om et eller to år vil se et trykk i markedet og at ulike digitale valutaer kommer til å konsolideres.

– Jeg tror ikke at det er en boble som bare kommer til å sprekke og at alle taper pengene sine, men jeg tror at alle myntene og eiendelene med få bruksområder og liten verdi kommer til å bli sortert ut, sier han.

Flere analytikere og investorer har kommet med både eventyrspådommer om bitcoin til én million dollar og dommedagsprofetier om null dollar.

– Ingen vet den endelige verdien til denne underliggende eiendelen. Vi kan ikke forutsi om den kommer til å være null eller en million dollar eller noe i mellom, sier presidenten i American Institute for Economic Research, Edward Stringham, til Bloomberg News. (Vilkår)

Her er D2s beste bilder fra 2017
02:33
Publisert: