– 2018 var et godt år. Prognosene for året var noe usikre, men vi traff bra i forhold til forventningene.

Det sier Kahoot-sjef Åsmund Furuseth til DN.

Kahoot er et quiz-spill som ofte blir brukt i læringsøyemed ved at en lærer eller elevene selv lager en quiz med spørsmål om temaet klassen jobber med.

Tallene for fjoråret viser at det fortsatt lille selskapet vokste videre, og fortsatte med underskudd. I år regner imidlertid Furuseth med å gå i null, i alle fall på såkalt kontantstrøm-basis – altså at det kommer mer penger inn i kassen enn det strømmer ut.

– 2019 blir et bra år, og det har også startet bra, sier Furuseth.

Skal kjøpe og børsnotere

I årsrapporten 2018, som ble publisert torsdag, kommer det frem at Kahoot fikk et bruttoresultat, det rene driftsresultatet, på minus 10 millioner dollar i fjor, etter at selskapet fakturerte for totalt 3,5 millioner dollar. Selskapet inntektsførte imidlertid bare 1,9 millioner dollar i regnskapet for i fjor. Selskapet opplyser at høy fakturering gjorde at kontantstrømmen økte kraftig fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år.

– Vi er i gang med en del oppkjøp, dessuten er planen å liste Kahoot på Merkur Market i løpet av første halvår. Med dagens organiske vekst er vi «on track» for å nå målet om 50 millioner dollar i inntekter i 2021, sier han.

Merkur Market er en liten børs drevet av Oslo Børs, der det er lavere krav til selskapene som er notert, noe som gjør det lettere for små selskaper å gå på børs og dermed få bedre tilgang til å hente mer penger fra nye aksjonærer.

Godt skodd

Blant Kahoot-aksjonærene er milliardær og investor Jan Haudemann-Andersen, tek-gründer Eilert Hanoa, meglerhus-nestor Jan Petter Collier og hans tidligere ABG Sundal Collier-kollega Roy Myklebusts investeringsselskap, samt storinvestoren Tore Aksel Voldberg.

Kahoot-sjefen påpeker at veksten på inntektssiden kvartalsvis er veldig bra, og at dette gjør selskapet godt skodd for å tjene penger fremover.

Selskapet hentet inn 15 millioner dollar, tilsvarende 127 millioner kroner, i ny egenkapital i oktober, og hadde ved utgangen av året en egenkapital på 33 millioner dollar.

Kahoot ble stiftet i 2011 under navnet Mobitroll av NTNU Technology Transfer, Johan Brand, Jamie Brooker, Åsmund Furuseth og Morten Versvik. Det ble lansert som Kahoot i august 2013.

Det er delvis bygget på arbeidet til spillteknologiprofessor Alf Inge Wang ved NTNU.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.