1. desember blir Eilert Hanoa (49) ny administrerende direktør i quiz-selskapet Kahoot, etter å ha vært styreleder siden 2015.

– Jeg kjenner selskapet godt, det gjorde det enkelt å si ja til å overta dette vervet, sier Hanoa til DN.

Hanoa har også vært en mangeårig investor i selskapet. Indirekte sitter han i dag på over 11,3 millioner aksjer i Kahoot gjennom sitt heleide selskap Real-Forvaltning og datterselskapet Glitrafjord. Aksjeposten hans er i dag verdt 666 millioner kroner.

Den nye Kahoot-sjefen ønsker ikke å kommentere hvor stor aksjegevinsten er, men det er utvilsomt et svært høyt beløp. Etter at Kahoot ble notert på OTC-listen i fjor har verdien steget kraftig. I den siste emisjonen før noteringen 10. oktober var selskapet verdsatt til 792 millioner kroner.

«Hyggelig utvikling»

Da selskapet ble notert på Merkur på Oslo Børs, steg kursen fra litt over 40 til rundt 58 kroner per aksje. Nå er markedsverdien på 7,5 milliarder kroner.

– Vi er i en fase der vi bygger opp selskapet, og jeg har kjøpt aksjer hvert eneste år. Det er selvfølgelig en hyggelig utvikling at verdien for alle aksjonærene, også for meg, har økt substansielt de siste årene, ikke minst siden veldig mange av de ansatte i Kahoot også eier aksjer i selskapet, sier Hanoa.

De siste to årene har inntektene vokst med mer enn 300 prosent i året, Kahoot har passert sine første 100.000 betalende brukere, og selskapet forventer å ha positiv kontantstrøm fra driften i dette kvartalet. Kontantbeholdningen var ved utgangen av tredje kvartal på 13,4 millioner dollar. I tillegg hentet selskapet 25 millioner dollar i en rettet emisjon i oktober og har ingen gjeld.

– Dette gir oss et godt utgangspunkt for å vokse videre. Vi har ingen planer om å bremse veksten og skal fortsette å vokse inn i 2020. Stort sett er planen å gjøre mer av det samme, bare i noe raskere tempo og med mer ressurser, sier Eilert Hanoa, som opplyser at Kahoot tar sikte på å ansette flere medarbeidere fremover.

Ville styrke ledelsen

– Eilert har vært arbeidende styreformann i lang tid og jobbet tett sammen med den øvrige ledelsen. Lederskiftet er noe vi har diskutert for å styrke ledelsen ytterligere, i og med at vi er et selskap som vokser så raskt. Siden Eilert da nødvendigvis må gå ut av styret, ble styret enig om at jeg trer inn, så får vi se hvor lenge det vil være. Jeg gjør det med glede, og dette selskapet vokser så raskt at vi sikkert også kommer til å komplettere styret i tiden som kommer, sier Harald Arnet, som nå overtar som styreleder i Kahoot.

Han representerer selskapets største aksjonær, Datum Group. Det er investor Jan Haudemann-Andersens investeringsselskap.

– Hva skal Kahoot gjøre fremover?

– Det er å gjøre mer av det samme. Nå styrker og profesjonaliserer vi i alle ledd. Dette er et selskap som vokser og har alle muligheter, så vi trenger rett og slett mer ressurser.

– Hvor aktiv er Haudemann-Andersen i beslutningene som tas?

– Vi er jo et kollegium i Datum og jobber tett med selskapet. Jan er selvfølgelig i loopen hele tiden, men det er jeg som bruker mye av vår tid i dette selskapet, sier Arnet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.