– De siste 12 månedene har vi gått fra å være en gratistjeneste til å ha store skalerbare inntekter fra brukerbetaling, sier administrerende direktør Åsmund Furuseth i Kahoot.

Appen vil etter planen ha 100 millioner aktive brukere per måned i 200 forskjellige land innen året er omme. Innen første kvartal 2019 skal Kahoot ha 50.000 betalende brukere. Veksten skal blant annet skje gjennom satsing på produkter rettet mot undervisning.

– Lærere er vårt største segment, og vil være en svært viktig inntektskilde, sier administrerende direktør Åsmund Furuseth i Kahoot.

I en orientering til sine investorer opplyser selskapet at de allerede ti dager etter lansering forventer betalende brukere ved 3000 skoler over hele verden.

Vil inngå avtaler med skoler

Kahoot verdsatt til 2,1 milliarder kroner i handel fredag, med omsetning på drøyt fem millioner kroner.

Selskapet har siden lansering i 2013 tapt penger. I løpet av første kvartal i 2019 forventer Furuseth at dette vil snu.

– Vi er i rute med vår målsetning om at kontantstrømmen skal gå i null i slutten av mars, sier han.

Det betyr at det går like mye penger ut av kassen som det kommer inn.

Kahoots gratisversjon brukes i undervisning av lærere i inn- og utland. Håpet er at disse nå skal kjøpe den nylanserte betalingsversjonen for å få tilgang på flere funksjonaliteter tilpasset bruk i skole.

– Per nå kjøpes tjenesten av lærere som enkeltpersoner. Vi vil jobbe med å også inngå avtaler med skoler, men hovedtyngden ligger på at de kommer til oss, ikke omvendt, sier Furuseth.

Selskapet har også signert en lisensavtale med Disney og er i gang med planlegging av et testprosjekt. I tillegg har Disney tegningsretter på aksjer i Kahoot til totalt 22,5 millioner som de har ut året på å avgjøre om de vil investere i.

Holder åpent for børsnotering

Kahoot har allerede to versjoner som må betales for, og bedriftskunder en stor driver av inntektene. Selskapet oppgir også å ha en halv million bedriftsbrukere som foreløpig bruker tjenesten gratis.

– Det er her det er størst vilje til betaling. Fremover vil vi lansere en versjon av tjenesten som er enda bedre tilpasset bruk i store bedrifter og organisasjoner, sier Furuseth.

Han håper de nye lanseringene mot skole- og bedriftssegmentet vil gi vekst også i andre grupper.

– Brukere tar Kahoot med fra klasserommet og inn i hjemmet og sosiale arenaer. Deretter blir foreldre med, og de igjen tar tjenesten med til sine bedrifter for å skape mer engasjerende læring, sa Furuseth til selskapets investorer.

Kahoot ligger an til å nå sine mål om brukervekst, og forventer 100 millioner månedlige aktive brukere ved utgangen av året. Fra venstre: Administrerende direktør i Kahoot Åsmund Furuseth og styreleder Eilert Hanoa.
Kahoot ligger an til å nå sine mål om brukervekst, og forventer 100 millioner månedlige aktive brukere ved utgangen av året. Fra venstre: Administrerende direktør i Kahoot Åsmund Furuseth og styreleder Eilert Hanoa. (Foto: Javad Parsa)

Til neste år lanseres en kommersiell utgave av tjenesten målrettet mot sosial bruk. Dermed vil Kahoot ha kommersielle utgaver for alle sine tre nøkkelsegment.

Videre forteller styreleder Eilert Hanoa at de ser på samarbeid med selskaper som tilbyr andre tjenester som kan inngå i utvidelser av Kahoot-plattformen.

– Vi ser også på hvordan vi kan sørge for økt likviditet i aksjen vår, der å gå på børs er ett mulig alternativ. Dette er noe vi vil avgjøre i løpet av de neste 18 månedene, sier Hanoa.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.