Investor Jan Haudemann-Andersen er andre største aksjonær i det populære quizselskapet Kahoot gjennom selskapene Datum as og Datum vekst as.

Kahoot har laget en plattform for quiz-spill ment for opplæring, både i bedrifter og undervisning.

Styreleder Eilert Hanoa og administrerende direktør Åsmund Furuseth i Kahoot.
Styreleder Eilert Hanoa og administrerende direktør Åsmund Furuseth i Kahoot. (Foto: Sebastian S. Bjerkvik)

Aksjonæroversikter viser mandag at Haudemann-Andersen har kjøpt 85.000 nye aksjer i selskapet. Kahoot er notert i gråsonemarkedet OTC og har ikke intradagskurser. Forrige uke lå kursen på mellom 300 og 350 kroner. Har Haudemann-Andersen kjøpt i dette intervallet betyr det at han har bladd opp mellom 26 og 30 millioner kroner for sine nye aksjer.

Mandag sto aksjen i 300 kroner. Dermed har Haudemann-Andersen aksjer i Kahoot verd 169 millioner kroner.

Flere norske oppstartsselskaper har det siste året hentet friskt med kapital, og en del har høye verdsettinger, men priser opp mot 1,5 milliarder kroner er det få av.

Dette plasserer Kahoot blant de største, sammen med selskaper som Kolonial, elliptic Labs og Gelato. Kahoot hentet også nylig 130 millioner kroner, og kursen da det ble registrert på NOTC-listen 25. mai i år var basert på denne emisjonen, som priset selskapet til 792 millioner kroner, eller 150 kroner per aksje. Siden har kursen tatt av, noe som priser selskapet til over 1,5 milliarder kroner.(Vilkår)