Både Playstation Network og nedlastingstjenesten Qriocity ble hacket i forrige uke. Personlige opplysninger fra 77 millioner brukere, inkludert en halv million nordmenn, kan være stjålet, skriver Aftenposten.

Sony utelukker ikke at også kredittkortopplysninger kan være stjålet. Brukerne oppfordres derfor til å sjekke kontoutskriften så de kan melde fra om eventuelle mistenkelige trekk

- Beklager
– Vi har ingen bekreftelse på at noe er stjålet, men kan ikke utelukke at det har skjedd, sier Marius Steen, PR-ansvarlig for Playstation Norge.

Det populære spillnettverket ligger nede mens selskapet jobber med å bedre sikkerheten til brukerne. Steen sier han ikke vet når nettverket kan være i drift igjen.

– Vi har ingen konkrete tidspunkter nå, men dette er svært alvorlig for oss. Vi vet at mange spiller daglig, og vi vil være oppe igjen så snart vi klarer.

Selskapet har sendt ut en internasjonal pressemelding der de beklager det som har skjedd. De advarer også mot meldinger som tilsynelatende stammer fra Sony, men som kan komme fra hackerne.

Stengte før påske
Sony advarer sine kunder om at hackere har stjålet passord, e-postadresser, fødselsdager og andre data fra millioner av brukere av Playstations nettverk.

Playstation-nettverket kan brukes til å spille spill online og se film på internett. Nettverket ble stengt 20. april etter at hackingen ble oppdaget, men Sony informerte ikke sine kunder før tirsdag, angivelig fordi det tok flere dager før de skjønte at informasjonen var stjålet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.