Selskapet skriver i en pressemelding, først gjengitt av E24, at Solvik-Olsen blir rådgiver for Aispot, som har utviklet en app som skal kjenne til brukeres produktpreferanser ved å være en «smart reise-assistent».

- Den vil kunne minne deg på konserter om den kjenner dine musikkpreferanser, om nye restauranter om den kjenner dine matpreferanser, eller tipse deg om relevante attraksjoner når du er på reise til nye steder. En app som er relevant på flere områder vil dessuten bli brukt oftere. Vår app skal representere enkelhet og være praktisk å bruke for våre kunder, sier gründer Harald Jellum.

- Spennende

Solvik-Olsen blir en del av et såkalt «advisory board», sammen med Hill & Knowlton-sjef Lars Erik Grønntun, Bente Sollid Storehaug og Nils Røine.

– Det er spennende for meg å engasjere meg i visjonære selskaper som ønsker å gjøre en forskjell. Aispot har et meget dyktig og erfarent team som kan lykkes om de får den nødvendige støtte. Som samfunnsbevisst borger er jeg interessert i problemstillingen Aispot forsøker å løse, forteller Solvik-Olsen i meldingen.

Solvik-Olsen ga seg som samferdselsminister i fjor for å flytte til USA, der konen jobber som lege på et sykehus i Alabama.

Pilotskole

I USA er den tidligere Frp-nestlederen representant på bakken for bemanningsselskapet OSM Aviation, som ble startet av tidligere SAS-kaptein Espen Høiby og deleid av Norwegian.

Solvik-Olsen skal etter planen åpne en pilotskole i USA i løpet av året, noe som er et viktig steg for OSM Aviation i USA.

Samtidig er det fra før av kjent at Solvik-Olsen har et lignende rådgiververv i teknologinettverket Mobilitylab.

Solvik-Olsen er fremdeles sentralstyremedlem i Frp.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.