Dette er andre gang programvaregiganten Microsoft får et skikkelig skudd for baugen i Kina. Sist gang var da kommunikasjonstjenesten Skype ble bannlyst i 2017.

Bing var den siste store utenlandske søkemotoren i Kina, og den sensurerte søkeresultater i henhold til regjeringens krav.

Google, verdens største søkemotor, forlot Kina i 2010, men skal være i gang med å bygge en app som gir sensurerte søkeresultater for dermed å kunne gå inn i markedet igjen.

Forholdet mellom USA og Kina, som allerede var anstrengt som følge av handelskrigen mellom de to landene, har kjølnet ytterligere etter pågripelsen av direktør Meng Wanzhou i den kinesiske mobilgiganten Huawei.

Meng ble pågrepet i Canada som følge av en arrestordre fra USA, som anklager henne for bedrageri og brudd på sanksjonene mot Iran. Beslutningen om å stanse Bing kan tolkes som gjengjeldelse for dette.

– Gitt USAs forsøk på å tøyle Huawei skjerper Kina sine grep overfor den amerikanske teknologiindustrien, spesielt dem som er tilknyttet Silicon Valley, mener politisk analytiker Tom Fowdy i Beijing.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sover femten netter på gaten for å kjøpe en vin til 50.000 kroner
7. februar slipper Polet rundt 446 forskjellige burgundere fordelt på 29 500 flasker. Den dyreste koster opp mot 50.000 kroner.
01:24
Publisert: