Rådsmedlem Ewald Nowotny i Den europeiske sentralbanken (ECB) sier sentralbanken har diskutert å innføre konkrete lovmessige restriksjoner for kryptovaluta, og sier «hypen» rundt digitale valutaer som bitcoin er «farlig og dypt tvilsomt».

Det skriver det østerrikske magasinet Trend, ifølge Bloomberg News torsdag.

– I Kina er dette er særlig problem fordi bitcoins brukes som et instrument for kapitalflukt og for å omgå lovmessige reguleringer. Det har ikke den dimensjonen her ennå, sier Nowotny.

Verdien på digitale valutaer, spesielt bitcoin, har skutt i været det siste året. Grunnen til at mange omfavner de digitale valutaene er nettopp fordi de er helt desentralisert, altså at det ikke finnes noen sentralbanker eller finansinstitusjoner som regulerer valutaen. Derfor har også verdien på bitcoin fått fly til himmels. Én bitcoin koster nå 4249 dollar. Det er en økning på 343 prosent fra årsskiftet da en bitcoin kostet like under 1000 dollar.

Sentralbanksjef Mario Draghi indikerte i september at sentralbanken ikke hadde noen autoritet til regulere kryptovalutaer. I en tale til Europaparlamentets økonomiske og pengepolitiske komité skal han ha sagt at man må se på hva slags effekt kryptovalutaer få for økonomien og den er for ung til å bli ansett som en levedyktig betalingsmetode, skriver Coindesk. (Vilkår)

Her lærer kronprins Haakon prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus å surfe
Kronprinsfamilien på bølgejakt i surfeparadiset Hoddevik
01:58
Publisert: