- De siste fire månedene har kinesiske hackere konstant angrepet New York Times, infiltrert datasystemene, fått passord til journalistene og andre ansatte, skriver avisen selv, New York Times.

Avisen sier angrepet sammenfalt i tid med en sak avisen undersøkte og publiserte i slutten av oktober ifjor, der de fant ut at slektninger av statsminister Wen Jiabao hadde opparbeidet seg formuer på flere milliarder dollar.

Benekter
Avisen ansatte sikkerhetseksperter for å kaste ut hackerne og beskytte seg mot videre angrep. Ekspertene skal ha oppdaget metoder som tidligere har blitt assosiert med det kinesiske militæret.

Kinas forsvarsdepartement benekter all kjennskap til angrepene.

- Kinesisk lov forbyr alle handlinger, inkludert hacking, som skader internettsikkerhet. Å anklage det kinesiske militæret for cyber-angrep uten solide beviser er uprofesjonelt og grunnløst, sier de, ifølge New York Times.

Ifølge avisen skal også Bloomberg ha blitt utsatt for hacking i fjor, etter å ha skrevet om formuer opparbeidet av slektninger av Kinas visepresident og senere generalsekretær for kommunistpartiet, Xi Jinping.

Virusbeskyttelse
New York Times benyttet sikkerhetsprogramvare fra Symantec før angrepene, men dette hjalp lite, påpeker Forbes.com . Hackerne skal ha plantet 45 ulike ondsinnede programmer i avisens systemer, og av disse ble kun ett oppdaget. Resten ble funnet av etterforskere fra it-sikkerhetsselskapet Mandiant etter at angrepet ble oppdaget. Symantec ønsker ikke å kommentere saken.

Antivirus-programmer lærer seg å kjenne igjen kode som er brukt i tidligere angrep, men er ofte ikke så gode til å oppdage nye trusler, og målrettede angrep med spesiallaget kode er derfor spesielt vanskelige å oppdage. Men mange sikkerhetsselskaper skryter av evnen til å kjenne igjen nye trusler på måten de oppfører seg på - de ser et mønster. Sikkerhetsselskapet Mandiant rapporterte imidlertid i 2010 at kun 24 prosent av de ondsinnede programmene de fant på sine kunders systemer hadde vært oppdaget av antivirus-programmene kunden brukte.

I New York Times' tilfelle var prosentandelen som ble oppdaget drøyt 2 prosent, men Forbes påpeker at Symantec nylig gjorde det skarpere enn sine konkurrenter i en tysk studie. Det er altså ikke åpenbart at det finnes enkle alternativer for å beskytte mot slike målrettede angrep.

Les også: Så mye koster en russisk hacker

<b>Se opp for hackere som krever løsepenger</b>

<b>Nordmann dømt for å hacke 66 millioner kontoer</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.