Det er tidligere kjent at forretningsmannen Paul Ceglia har saksøkt Facebook og Mark Zuckerberg, og krever 84 prosent av selskapet.

Nå har han funnet en kopi av en sjekk på 3.000 dollar, som er skrevet ut til Facebooks sjef og gründer, Mark Zuckerberg. Sjekken er datert tre dager før Ceglia hevder han underskrev en arbeidskontrakt med Zuckerberg. En kopi av kontrakten er tidligere lagt frem i domstolen som behandler saken.

Verdt 250 mrd.
Ifølge kontrakten fikk Zuckerberg betalt for å drive «videre utvikling» av et pågående prosjekt «laget for å tilby studenter ved Harvard-universitetet tilgang til en nettside tilsvarende en live funksjonerende årbok med arbeidstittelen The Face Book».

Dersom retten skulle godta at en sjekk på 3.000 dollar, rundt 18.000 kroner, gir Ceglia en eierandel på 84 prosent, vil det være en av tidenes investeringer.

Facebook verdsettes til rundt 40 milliarder dollar, rundt 250 milliarder kroner. Dersom Ceglia skulle vinne frem, vil investeringen på rundt 18.000 kroner gi ham en eierandel verdt drøyt 200 milliarder kroner.

«Falskt»
Sjekken er ifølge Bloomberg det første uavhengige beviset som skal vise det påståtte kontraktsforholdet med Zuckerberg.

Advokater for Zuckerberg sier han en gang jobbet for Ceglia, men de er ikke enige i at han signerte bort retten til å kontrollere selskapet.

- Vi har aldri bestridt at Mark utførte noe arbeid for Ceglia. Men alt annet saksøkeren påberoper er falskt, og hans sak er lettsindig, om ikke rent ut uredelig, skriver Facebooks talsmann Andrew Noyes i en e-post til Bloomberg.

Partene møtes igjen i retten i oktober.

Les også: Feirer 500 mill. - og saksøkes (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.