Vi er avhengige av mobilen, skriver Dagens Næringsliv.

En ny norsk undersøkelse utført av Ipsos MediaCT for Google viser at et flertall her i landet har en smarttelefon i lommen: 54 prosent hadde smarttelefon ved inngangen til 2012, mot 33 prosent for ett år siden.

Syv av ti vil aldri forlate hjemmet uten smarttelefonen sin, og 59 prosent av alle smarttelefonbrukere går på nettet daglig med mobilen.

Epost, sosiale nettverk og søk
Halvparten sier at de bruker mobilen på en sosial sammenkomst. Den vanligste nettbruken på mobil er epost, sosiale nettverk og søk. 43 prosent av alle brukerne søker med mobilen hver eneste dag, og det vanligste er å søke etter informasjon om produkter.

- Flere og flere får smarttelefoner, og bruker dem på nettet. Vi ser at dette fører til komplementær bruk. Folk bruker mobilen til å søke med, men det kommer i tillegg til søk de gjør fra desktop-pc-en sin, ikke til erstatning. For eksempel går mobilbruken på ettermiddag og kveldstid helt i taket, sier Oddgeir Garnes, som er ansvarlig for teknologi- og varehandelssegmentet hos Google Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.