Ifølge statistikk fra Canalys og Federation of the Swiss Watch Industry ble det solgt flere Apple-klokker til butikkenes lager enn hele den sveitsiske klokkebransjen tilsammen før julesalget i fjor.

Allerede i september 2017 gikk Apple-sjef Tim Cook ut i media og sa at Apple Watch ville bli verdens mest solgte klokke i løpet av året. Han fikk i det minste delvis rett, ettersom statistikken viser antallet klokker solgt fra Apple til butikkene - ikke antallet klokker kjøpt av kunder. Hvor mange av klokkene som fortsatt ligger i butikkhyllene og på lager vet vi foreløpig ikke.

Totalt solgte Apple 18, millioner klokker til butikkene i 2017. Det er faktisk noen millioner færre enn året før, men førsteplassen i den globale klokkemarkedet blir sikret av synkende salg av sveitsiske ur det siste året. Likevel, ser man på klokkesalget for hele 2017 lå Sveits fortsatt foran Apple med omlag seks millioner enheter.

Det hjelper også på at Apple i fjerde kvartal lanserte Apple Watch 3 med flere nye funksjoner, blant annet integrert sim-kort som gjør klokken mindre avhengig av å være tilkoblet en telefon til enhver tid.(Vilkår)