Teknologi-selskapet Apple leverte bedre resultater enn ventet da de presenterte tallene for selskapets regnskapsmessig første kvartal som ble avsluttet 25. desember.

Overskuddet i kvartalet endte på seks milliarder dollar (rundt 35 milliarder kroner). Selskapet har avvikende regnskapsår som avsluttes i september.

Resultatet ble hjulpet av kraftig etterspørsel etter iPhone og iPad – to av selskapets flaggskip – i forbindelse med julen.

Kannibalisering?
På en presentasjon for analytikere i etterkant av resultatfremleggelsen ble det stilt spørsmål ved om salget av iPad rammer salget av Mac.

- Ja, jeg tror det er noe kannibalisering, men det er også en "hør her-effekt" som fører til økt salg av andre Apple-produkter. Så hvis dette er kannibalisering, så føles det ganske godt, svarte Apples driftssjef Tim Cook.

Apple opplyste tirsdag at omsetningen har økt med 71 prosent til 26,7 milliarder dollar (152 milliarder kroner). Det er nesten 10 prosent høyere enn gjennomsnittet av det analytikerne hadde ventet.

Aksjen falt 2,25 prosent i ordinær handel tirsdag, men steg 1,25 prosent til 344,90 dollar i utvidet handel etter resultatfremleggelsen. Apple-aksjen er opp 65 prosent siste 12 måneder.

Les også: Gullkvartal for IBM


<b>Tar jobben til Jobs</b>

<b>Tidenes dyreste sykmelding: 130 milliarder kroner </b>

iPad og spillmaskiner truer pc-salget


Her finner du komplett oversikt over det som skjer på børs- og marked(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.