Facebook fikk en omsetning på 10,33 milliarder dollar i tredje kvartal. Dette var enda bedre enn analytikerne forventet.

Resultatet endte på 4,7 milliarder dollar, eller 1,5 dollar per aksje, sammenlignet med 2,63 milliarder dollar, eller 0,90 dollar per aksje i fjorårsperioden.

De sterke tallene fikk aksjen til å stige 2,2 prosent til 186,76 dollar i etterhandelen på Wall Street.

Oppgangen settes i sammenheng med stor inntektsøkning fra annonser på internett.

Daglige aktive brukere av Facebook steg 16 prosent til 1,37 milliarder sammenlignet med et år tidligere.

Facebook-aksjen har steget 58,9 prosent i år, ifølge Marketwatch.

Wall Street forventet på forhånd at Facebook ville få en omsetningsvekst på 40 prosent i forhold til tredje kvartal i fjor. Overskuddet var imidlertid forventet å stige i roligere tempo, i og med at selskapet ansetter flere og investerer i ny teknologi.

Omsetningen var ventet til 9,84 milliarder dollar i tredje kvartal, mot 7,01 milliarder dollar i fjorårsperioden, ifølge CNBC.

Til tross for at Facebooks Colin Stretch ble grillet foran Kongressen onsdag, har ikke dette gått utover aksjeverdien. Tidlig onsdag nådde Facebook-aksjen intradagsrekord på 182,69 dollar.

Flere amerikanske senatorer mener Facebook, Twitter og Google ikke gjorde nok for å hindre Russlands forsøk på å påvirke fjorårets presidentvalg i USA, og onsdag var det høring.

Under høringen i Kongressen skulle representanter fra de tre selskapene svare på hvordan de vil unngå at noe lignende skjer igjen. De var innkalt til høringen etter nye avsløringer, som blant annet innebar at så mange som 126 millioner amerikanere kan ha fått servert falske nyheter om amerikansk politikk. Det bekreftet Facebook tirsdag.

Fikk refs i Kongressen

Facebooks representant, sjefjurist Colin Stretch, erkjente at de tre selskapene burde oppdaget Russlands innblanding.

– Vi er enige om at vi må gjøre det bedre for å forhindret det, sa Stretch.

Både Facebooks, Googles og Twitters interne granskinger har utpekt den russiske gruppen Internet Research Agency, kjent for å fremme prorussiske budskap, som ansvarlig.

Stretch sa også at Facebook forventer å doble antall ansatte som jobber med sikkerhet og community-relaterte saker fra 10.000 i dag til over 20.000 ved utgangen av neste år.

Facebook har over 20.000 fulltidsansatte i dag.(Vilkår)

Meretes utvalgte: En liten skatt fra Chile til 160 kroner
De fleste chilenske vinene til salgs til Norge kommer fra store produsenter. De Martino er en liten produsent, men er blant de aller beste.
00:55 Min
Publisert: