Spillteknologiselskapet Unity Technologies ble startet i København i august 2004 og har på 14 år vokst til å bli en kjempe innen spillmotorer – de lager teknologien som andre spillutviklere baserer seg på.

Nylig hentet selskapet inn 145 millioner dollar i en emisjon, drøyt 1,2 milliarder norske kroner. Nå kommer nyheten om at selskapets finansdirektør Mike Foley slutter, skriver Business Insider.

Selskapet har ikke oppgitt noen grunn til at han slutter, men toppsjef John Riccitiello skriver i en epost til de ansatte at beslutningen var gjensidig og vennlig.

Enhjørning

Unity Technologies har levert sentral teknologi til svært mange spill, blant dem populære Pokémon Go. De har så langt hentet inn 600 millioner dollar, omtrent fem milliarder kroner.

Dette er mye større summer enn noe norsk teknologioppstartsselskap har hentet inn og selskapet regnes som en «enhjørning», altså et privateid oppstartsselskap med verdsettelse over en milliard dollar. Noe slikt selskap med utspring i Norge har vi foreløpig ikke.

Selskapet ble startet i Danmark av David Helgason, Joachim Ante og Nicholas Francis, men har nå hovedkvarter i San Francisco og store amerikanske venturekapitalister på eiersiden, som Sequoia Capital og Silver Lake Partners

Selskapet har nå hovedkvarter i San Francisco. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.