iPad er for tiden en fantastisk suksess for Apple, og ryktene vil ha det til at oppfølgeren ikke er langt unna. Teknologinettstedet Crunch Gear har gjort et dypdykk i rykter og ønsker og satt sammen denne listen over mulige oppgraderinger i iPad 2.

Noen av forslagene er temmelig sannsynlige og kan knapt nok kalles rykter, mens andre blir rene spekulasjoner og ønsketenkning fra brukernes side. Her er de mest sannsynlige oppdateringene.

Kamera
iPad 2 kan få ett eller to kamera. Apple er en stor tilhenger av videotelefoni og videokonferanser. Derfor er det sannsynlig at iPad kommer til å få mulighet for dette. Utviklere har også sagt at det er støtte for kamera og blits i programvaren til iPad.

Ny prosessor
Det er nesten sikkert at en ny iPad vil få en ny prosessor, mest sannsynlig Apples egen A5. Dette betyr at iPad 2 får to prosessorkjerner som vil forbedre kjøring av flere programmer samtidig, senke tiden det tar å starte programmer og forbedre spillytelsen.

Bedre høyttalere
Det vil være enkelt og billig å forbedre dagens relativt dårlige høyttalere. Derfor er det temmelig sikkert at denne oppgraderingen kommer i en ny iPad.

iLife
Mange Mac-brukere liker Apples brukervennlige iLife-programmer. iLife er en programvarepakke med programmer for blant annet bilde- og videoredigering. Med nye og kraftigere prosessor og en enda bedre skjerm kan dette fort bli en realitet.

Mer kompakt
Produsenter av iPad-tilbehør skal ha fått tilsendt nye dimensjoner for iPad 2 som er tynnere enn dagens. Apple har stort sett alltid krympet sine produkter generasjon for generasjon, og en er gripevennlig form hadde vært praktisk.

Liten iPad
Blant de mindre sannsynlige, men vanligste ryktene om iPad 2 finner vi blant annet en mindre utgave med syv tommers skjerm. Dette stemmer dårlig med Apples signaler. Steve Jobs har selv mobbet konkurrentenes forsøk med 7-tommers skjermer og sagt at nettbrett av denne størrelsen verken er fulg eller fisk og derfor uinteressante.

Minne- og ladeporter
Mange ønkser seg også egen port for minnekort og to porter for lading og synkronisering, men ingen av disse vil antakelig bli en realitet. Chrunch Gear argumenterer med at Apple tjener gode penger på å selge ekstra internt minne og neppe vil åpne for at andre kan selge dette til iPad. Dessuten vil muligheten for minnekort bety at du enkelt kan legge inn musikk uten å bruke Apples iTunes. En ekstra ladeport for å bruk i liggende modus virker dessuten svært usannsynlig - Apple lager ikke uestetiske huller i sine dingser hvis det ikke er helt nødvendig.

Patentert men usannsynlig
Det kanskje aller minst sannsynlige ryktet som har fått en viss oppmerksomhet er basert på to patenter Apple har søkt om. Den første patenten antyder at man kan få berøringsfølsomhet i kanten på skjermen eller på kanten av selve kabinettet. Dette kan brukes til optiske knapper som endrer volum og lignende.

Patent nummer to antyder at man kan få følsomme områder på baksiden av iPad 2 som starter ulike funksjoner.

Begge disse ryktene er imidlertid lite trolige. En ting er at de fleste har en eller annen form for etui rundt sin iPad. Dermed kommer man ikke til de følsomme områdene. Og selv om man ikke har etui bruker de fleste å holde i iPad på kantene og da blir det lite lurt å at de er berøringsfølsomme.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.