Videostartupen Confrere har forsøkt å få norske leger til å begynne med video, men har ikke vokst så raskt som gründerne håpte. Så kom det en pandemi.

– Vi har allerede en fastlegekrise i Norge. Når vi har jobbet med å selge dette hittil, sier legene at det ser veldig bra ut, men at de lurer litt på når de skal få tid til å ta det i bruk. Koronaviruset gjorde at det ga mening å bruke systemet vårt i morgen, og ikke neste år, sier Ida Aalen.

Hun er produktsjef og medgründer av videostartupen Confrere som ble stiftet i 2017. Selskapets videoplattform leverer sikre én til én-samtaler, og selskapet har rettet seg spesielt mot fastlegene i Norge.

Da DN snakket med Aalen på telefon, hadde hun sittet med kundeservice og hjulpet norske leger i nesten 12 timer sammenhengende. Det har «tatt fullstendig av» siden koronaviruset ble påvist i Norge for første gang i slutten av februar.

Femdoblet gammel rekord

Forrige tirsdag satte selskapet ny rekord med 274 videosamtaler på én dag. Inntil da hadde 192 samtaler vært det høyeste antallet. Nå er forrige ukes rekord solid smadret. Onsdag var det gjennomført 950 videosamtaler på plattformen – en femdobling av den gamle rekorden.

Samtidig har også kundetilstrømmingen eksplodert. Hittil anslår selskapet at det har hatt omtrent seks prosent av norske fastleger som brukere.

Fra begynnelsen av februar, frem til den første norske koronasyke ble identifisert, fikk selskapet et sted mellom én og fem nye kunder om dagen. Den økte etterspørselen var merkbar søndag forrige uke, da det registrerte 15 nye brukere. Deretter har det fortsatt å vokse.

Økningen later heller ikke til å dabbe av. Allerede ved lunsjtider torsdag var tallene nesten like høye som hele onsdagens.

Skalerbar

– Nå ser veksten eksponentiell ut. For en liten start-up er det litt overveldende, sier Aalen.

Trafikken er ikke i seg selv et problem ifølge selskapet, men å få flere titall nye leger med ulikt utstyr og ulik teknisk kompetanse operative på plattformen, krever sitt. Torsdag var alle andre oppgaver enn support satt på vent, og samtlige ansatte bistod med kundesupport.

– I gamle dager, altså inntil forrige uke, reiste vi rundt til legekontorene og blåste støv ut av USB-porter og oppdaterte driverne på de gamle pc-ene deres. Nå forsøker vi å oppdatere produktet fortløpende ved å bake inn ting mange lurer på i forklaringene, tydeliggjøre instruksjonene, også videre. Når du er et lite selskap er det heldigvis kort vei fra idé til implementering, sier Aalen som også har laget en enkel "bot" som kan svare på de enkleste spørsmålene.

– Klar oppfordring

Koronaviruset er nå offisielt betegnet som en pandemi, og i Norge har utbruddet gått over i en ny fase, der myndighetene ikke har kontroll på alle smittekjedene.

Den norske legeforening ber nå sine medlemmer om å skaffe seg video så fort som mulig, for å lettere kunne hanskes med utbruddet av koronavirus.

– Dette er en direkte, klar og tydelig oppfordring til mine kolleger fastlegene fra Legeforeningen og de allmennmedisinske foreningene: har du ikke gjort det allerede, bestill en videoløsning så raskt som mulig. Vi kan ha kort tid på oss før vi trenger den for opprettholde god helsehjelp, sier fastlege og leder for Legeforeningens IT-utvalg, Kjartan Olafsson.

Torsdag ville legeforeningen gi sine medlemmer informasjon om hvordan de kan skaffe seg muligheten til å gjøre videokonsultasjoner, ifølge Dagens Medisin.

– Dette vil være et viktig verktøy for å følge opp syke uten å fremme smitte. Og fortsatt gi sårbare grupper med kroniske sykdommer helsehjelp uten at de eksponeres for mulig smitte, sier Olafsson.

Den norske startupen har endelig fått et glimt av den forjettede «hockeykølle-veksten» mange gründere drømmer om, men det medfører en del arbeid. Nå jobber samtlige ansatte med support. Fra venstre: Paul Verbeek-Mast, Ida Aalen, Marie Røthing Hørlyck, Dag-Inge Aas og Ingvild Inderbø.
Den norske startupen har endelig fått et glimt av den forjettede «hockeykølle-veksten» mange gründere drømmer om, men det medfører en del arbeid. Nå jobber samtlige ansatte med support. Fra venstre: Paul Verbeek-Mast, Ida Aalen, Marie Røthing Hørlyck, Dag-Inge Aas og Ingvild Inderbø. (Foto: Mikaela Berg)

Strukturelle årsaker

Ida Aalen i Confrere tror det er tre strukturelle årsaker til at video plutselig er blitt svært aktuelt å bruke for norske fastleger:

I februar sendte Nav ut et brev der det presiserte at leger ikke trenger å bruke fysisk undersøkelse for å sykemelde noen på grunn av korona.

Fastleger er ofte private næringsdrivende. Om de havner i karantene, kan de tape tusenvis av kroner dagen, men med video vil de kunne følge opp visse av pasientene sine.

Videokonsultasjoner skal ofte være korte og konsise, og de sosiale mekanismene som gjør at en legetime kan strekke ut når man først har møtt opp fysisk, slår ikke inn.

– Jeg må understreke at dette er en prekær situasjon, men når det først er sånn, er det veldig hyggelig å lage et produkt det er etterspørsel etter, sier Aalen.

NB: Ida Aalen har tidligere vært ekstern spaltist i Dagens Næringsliv. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.