I DN 17. februar kritiserer Anders Waage Nilsen vår etterlysing av flere studenter til teknologifag. Det er en selvfølge at teknologien ikke har noen verdi før den gir nytte med et konkret innhold til mennesker, bedrifter og samfunn. Nettopp derfor er vi så opptatt av de nye løsningene som oppstår i skjæringsfeltet mellom samfunnsfagene og teknologifagene. Aldri har tverrfaglighet vært viktigere.

Artikkelforfatteren: Kristin Skogen Lund, NHO-leder.
Artikkelforfatteren: Kristin Skogen Lund, NHO-leder. (Foto: Mikaela Berg)

Men vi må ta innover oss at Norge utdanner for få studenter innenfor teknologi og realfag i forhold til land det er naturlig å sammenligne seg med. For eksempel studerte 31 prosent av de uteksaminerte studentene i Tyskland realfag og teknologi i 2012, mot bare 17 prosent av totalen i Norge. Denne andelen er tilnærmet lik som i 2002.

Det er en misforståelse at NHO ikke fullt ut anerkjenner betydningen av humaniora-fagene. Vi vil ikke ha færre studenter, men færre studieprogrammer. Det har vært en eksplosjon i antall studieprogrammer på masternivå de siste ti årene, men vi må konsentrere ressursene om færre og bedre varianter.

Betydningen av ny teknologi er åpenbar i alle faglige miljøer og bransjer, også grafisk design der Anders Waage Nilsen selv arbeider. Norske bedrifter må fremover være ledende i å utvikle og ta i bruk ny teknologi. Dette må skje i tverrfaglige samspill, men man må altså ha nok teknologer å samspille med.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Blair maner til kamp mot Brexit
Britenes tidligere statsminister Tony Blair maner til kamp mot brexit og oppfordrer britene til å gjøre opprør mot beslutningen om å forlate EU.
01:34
Publisert: