Hvis du ikke klarer å finne deg en favoritt blant de 1334 kryptovalutaene som finnes i markedet, finnes det én mulighet til. Kryptokattunge.

Nå kan du samle, avle opp og selge digitale kattunger, såkalte cryptokitties, på markedsplassen CryptoKitties.co. I likhet med digitale valutaer er også handelen i digitale katter basert på blokkjedeteknologi.

Katt for en million

Handelsplassen, eller spillet, ble åpnet for offentligheten forrige tirsdag og interessen har skutt i været etter de virtuelle kattepusene.

Spillere og spekulanter har så langt brukt 6,7 millioner dollar på å kjøpe og selge kryptokatter, ifølge CNBC. Gjennomsnittsversjonen koster 25 dollar, men den dyreste katten er blitt solgt for 114.000 dollar – tilsvarende oppunder én million kroner.

– Populariteten til virtuelle katter passer godt med euforien vi ser ellers i kryptovalutaverdenen. Det minner veldig om Candy Crush-manien som var startskuddet for børsnoteringen av King Entertainment under enhjørning-æraen i midten av 2014, sier Peter Atwater, som leder Financial Insyghts, til CNBC.

Slik spiller du

Spillet fungerer ved at man kjøper to katter, for så å avle opp en ny en som man kan selge videre. Startprisen er satt av brukeren og prisen faller gradvis inntil katten er solgt.

Kattene kan skifte kjønn, og ettersom hver katt har hvert sitt unike kromosomsett kan det lages fire milliarder forskjellige katter.

Spillerne bruker ethereum, verdens nest største kryptovaluta, til å betale for kattene. Etterspørselen etter katter har imidlertid vært så høy at det har bremset opp transaksjonshastigheten i ether-nettverket.

– Kryptokatter er blitt så populært at det har tatt opp en betydelig del av transaksjonskapasiteten på plattformen til Etherum. Enkelte er bekymret for at et tullete spill kommer til å presse ut mer seriøse, forretningsbrukere, sier Garrick Hileman fra Cambridge Centre for Alternative Finance til BBC. (Vilkår)

Bitcoins forklart på to minutter
DNs journalist forklarer hva bitcoins er.
02:14 Min
Publisert: