Digitalt gull er bitcoin blitt kalt. Kryptovalutaen blir av flere sett på som en ypperlig måte å lagre verdier på – akkurat slik som gull er – når det er rufsete i finansmarkedene og investeringsmuligheter er mangelvare.

Jim Chanos er ikke en av dem. Shortselgeren som tidlig på 2000-tallet forutså fallet til det mektige energiselskapet Enron Corporation, driver et av verdens største shorthedgefond, som vedder på kursfall i selskaper. Han har blant annet sittet lenge på shortposisjoner i Tesla.

Chanos har ingen tro på bitcoin.

– Mat vil fungere bedre

– For dem som tror man trenger å eie digital valuta som et sted for lagring av verdier i verst tenkelig utfall, det er akkurat da digital valuta vil fungere minst. Mat vil fungere bedre, sier han i et intervju med Institute for New Economic Thinking mandag.

Han mener tradisjonell valuta som dollar har fordeler når ting går galt, fordi regjeringene kan underbygge bruksverdien og stille med lån som siste utvei.

– Det siste jeg vil ha hvis verden kollapser er bitcoin, sier han.

Kunne gjøre mer med egyptisk pund

Estiske Kristo Kaarmann, sjef i pengeoverføringstjenesten Transferwise, mener kryptovalutaer ikke er fleksible nok til å brukes på verdensbasis.

Estland er sett på som et foregangsland når det kommer til blokkjedeteknologi og kryptovaluta.

– Den siste valutaen vi lanserte tjeneste vår for var egyptisk pund, og det er faktisk mer ting man kan gjøre med egyptisk pund enn noen av disse kryptovalutaene, sier han.

Selskapet hans har nettopp inngått en avtale med den franske bankgruppen BPCE der den tilbyr pengeoverføringer til kundene til lave kostnader.(Vilkår)

Her kjører DN Jaguar I-Pace
Jaguars første elbil er ikke bare en elegant bil, den byr også på allsidige egenskaper.
01:49
Publisert: