Fjoråret var på ingen måte et godt år for kryptovaluta.

De store kryptovalutaene falt kraftig i verdi gjennom året, myndighetene strammet som ventet inn reguleringer av de digitale valutaene og børsene de omsettes på, og det var i fjor som i alle andre år større både vellykkede og mislykkede hackerforsøk på børsene.

2019 starter likedan.

«51 prosent angrep»

Coinbase, en av verdens største kryptobørser, har på sin hjemmeside sagt at de har pauset overføringer av kundenes midler på blokkjeden som støtter Ethereum Classic på grunn av tegn på at kryptovalutaen er under angrep.

Ethereum Classic er den 18. største kryptovalutaen og må ikke forveksles med Ethereum.

Det som skal ha skjedd er at kryptovaluta for 500.000 dollar er blitt brukt to ganger, ifølge Bloomberg. Dette indikerer at et såkalt «51 prosent angrep» kan ha skjedd. Da går en rekke datamaskiner sammen om å støtte ugyldige transaksjoner.

Kryptovalutaen faller tirsdag morgen syv prosent.

– Katastrofal feil

– Siden uforanderlighet er ETCs årsak til suksess er dette teknisk en katastrofal feil, skriver Emin Gün Sirer, direktør for Initiative for Cryptocurrencies and Smart Contracts på Cornell University i en Twitter-melding.

Til Bloomberg utdyper han:

– Jeg er overrasket over at ETC ikke er ned 50 prosent eller mer. Den mest sannsynlige forklaringen er at de største eierne holder midlene deres utenfor børsen, som dermed gjør at de ikke kan overføre det tilbake og selge, sier Sirer til nyhetsbyrået.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Putin feiret jul i natt – i kirken der han ble døpt i hemmelighet
00:58
Publisert: