Kim Kardashian betaler 13,6 millioner kroner i bot, etter å ha blitt etterforsket av det amerikanske Finanstilsynet, kjent som SEC.

Det var i fjor sommer at Kardashian publiserte reklamerte for kryptovalutaen «Ethereummax» på sin populære instagram-konto.

Meldingen var skrevet i versaler, og lød slik:

«ER DU OPPTATT AV KRYPTO??? DETTE ER IKKE INVESTERINGSRÅD, MEN JEG VIL DELE DET VENNENE MINE HAR FORTALT MEG OM ETHEREUM MAX-MYNTEN.»

Godt, men hemmelig betalt

I meldingen var det også en lenke til kryptovalutaens nettsted. Det Kardashian ikke fortalte følgerne sine, var at hun hadde mottatt 250.000 dollar, eller 2,7 millioner kroner, for å publisere budskapet. Det ble avdekket i en SEC-etterforskning.

Kardashian har gått med på å betale bot på én million dollar, renter og hele honoraret, men har ikke tatt stilling til anklagene mot henne, går det frem av en pressemelding fra tilsynet.

Hun har også gått med på å ikke promotere kryptovalutaer de neste tre årene, og å samarbeide med SECs etterforskning.

Krav i loven

– Kardashians sak er en påminner til kjendiser og andre, om at loven forlanger at de oppgir til allmennheten når og hvor mye de får betalt for å promotere investeringer, sier uttaler SEC-sjef Gary Gensler i en pressemelding.

Gesler har også publisert en video fra sin personlige Twitter-konto, der han utdyper SECs engasjement.

– At en kjendis har gått god for en investering betyr ikke at den er riktig for deg. Eller, for å være ærlig, at den er legitim, sier Gesler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.