Kryptovalutaer er brennhete for tiden, og det finnes en rekke eksempler fra de siste månedene på selskaper som har opplevd dobling av aksjekursen bare ved å skiftet navn inneholdende «trylleordet» blokkjede.

Nå har en kryptovaluta som ble startet som ren parodi gått rett til himmels, skriver Business Insider. Det kan være et nytt varselsignal om bobletendenser i markedet for kryptovalutaer.

Kryptovalutaen «dogecoin» er inspirert av internettfenomenet Doge fra 2013.

– En kveld etter jobb hadde jeg lite å gjøre og satte meg ned med en øl, og kjøpte dogecoin.com, sier grunnleggeren Jackson Palmer til Motherboard.

– Sier mye

Etter kraftig oppgang de siste dagene har dogecoin nå en markedsverdi på over to milliarder dollar, tilsvarende drøye 16 milliarder kroner.

Dogecoins grunnlegger Palmer er bekymret:

– Jag har stor tillit til at utviklerne bak dogecoin skal klare å holde programvaren stabil og sikker, men jeg synes det sier mye om kryptovalutasfæren at en valuta med en hundelogo, som ikke har kommet med en programvareoppdatering på over to år har en markedsverdi på over én milliard dollar, sier Palmer til Coindesk.

Mange har lenge advart om at kryptovalutaer er en boble, blant dem universitetslektor Gisle Hannemyr, uten at det så langt har stoppet folk fra å investere. Etter dogecoin frenetiske oppgang får trolig disse «kryptoskeptikerne» ytterligere vann på møllen.(Vilkår)

Terje Erikstad om bitcoin: Finansiell galskap
DNs Terje Erikstad forklarer hvorfor verdistigningen for bitcoin er en boble.
00:50
Publisert: