Portrettet er det første noensinne som er laget av en algoritme fra kunstig intelligens. Det eksperimentelle maleriet ble lagt ut for 7000 dollar, tilsvarende 59.000 kroner. Budrunden kan ikke ha vært annet enn heseblesende. Portrettet ble solgt for 432.500 dollar (rundt 3,6 millioner kronerI, som er 40 ganger den opprinnelige prisen.

Ga algoritmen 15.000 portretter

Kjøperen var anonym.

Portrettet er laget av blekk på lerret av kunstig intelligens og ble signert med en matematisk ligning.

Signert med matematisk ligning.
Signert med matematisk ligning. (Foto: Timothy A. Clary/AFP/NTB Scanpix)

– Vi ga algoritmen 15.000 portretter. Algoritmen forstår hva et portrett innebærer og lager et nytt et, sa Pierre Fautrel, en av de tre personene bak selskapet Obvious som har laget portrettet, til CNBC.

Obviuos skal også ha forsøkt seg på malerier av landskap og nakenbilder, men endte opp med et portrett som var lettere å gjennomføre.

«Edmond de Belamy» er et av 11 kunstige malerier som er laget av Obviuos.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne teknologien kunne endret hvordan Barcode ser ut
01:59
Publisert: