Silvija Seres

Silvija Seres, president i Polyteknisk Forening.

Kunstig intelligens trenger kunst

Å blande kunst og teknologi oppfattes like umusikalsk som å skape sammenheng mellom kunstens intelligens og kunstig intelligens, men det er slike cocktailer fremtiden krever.

Publisert: Oppdatert:

«Vi trenger kunstens metoder, som for eksempel visualisering. Den britiske fysikeren Michael Faraday, den serbisk-amerikanske elektroingeniøren Nikola Tesla og den britiske fysikeren og matematikeren Stephen Hawking har alle fortalt at de visualiserte sine teorier før de satte i gang teoretisk arbeid», skriver kronikkforfatteren. Bildet viser Tesla i sitt laboratorium i Colorado Springs i 1899.
«Vi trenger kunstens metoder, som for eksempel visualisering. Den britiske fysikeren Michael Faraday, den serbisk-amerikanske elektroingeniøren Nikola Tesla og den britiske fysikeren og matematikeren Stephen Hawking har alle fortalt at de visualiserte sine teorier før de satte i gang teoretisk arbeid», skriver kronikkforfatteren. Bildet viser Tesla i sitt laboratorium i Colorado Springs i 1899. (Foto: Stefano Bianchetti/Corbis/Getty Images)