Selskapet bak bilde- og videodelingsappen Snapchat har falt tungt på New York-børsen de siste dagene. Torsdag er aksjen ned rundt 6,1 prosent etter å ha falt så mye som 7,3 prosent tirsdag og 1,5 prosent onsdag.

Torsdagens nedtur knyttes til en twitter-melding fra den amerikanske tv-kjendisen og modellen Kylie Jenner. I meldingen spør hun om det bare er hun som har sluttet å bruke Snapchat-appen. Ifølge Business Insider er Jenner blant kjendisene som har størst innflytelse på Snapchat.

Mye kritikk

Snapchat har fått mye kritikk fra brukerne etter at brukergrensesnittet i appen ble endret tidligere i år.

Ifølge The Guardian har 1,2 millioner brukere skrevet under på en kampanje på change.org. Der er Snap blitt bedt om å endre på brukergrensesnittet igjen, siden mange av funksjonene ifølge brukerne er blitt vanskeligere å benytte seg av.

Tidligere denne uken svarte Snap på oppropet. Der gjør selskapet det klart at det nye brukergrensesnittet blir værende, men at det vil komme oppdateringer fremover som vil gjøre appen lettere å bruke.

«Dette nye fundamentet er bare begynnelsen, og vi vil alltid høre nøye etter for å finne nye måter å gjøre tjenesten bedre for alle», skriver Snap i sitt svar.

Over introduksjonskursen

Tirsdag nedgraderte storbanken Citigroup sitt kursmål på Snap-aksjen til 14 dollar per aksje på grunn av reaksjonene som redesignet av appen har ført til. Analytikerne i banken mener at de mange dårlige tilbakemeldingene kan føre til lavere bruk, noe som kan gi negativ innvirkning på resultatet til Snap, skriver Business Insider.

Tidligere i uken ble det dessuten meldt at Snapchat-grunnlegger og Snap-sjef Evan Spiegel tidligere denne måneden solgte unna aksjer i selskapet for 50 millioner dollar.

Til tross for at aksjekursen har rast over 12 prosent denne uken, handles aksjen fortsatt til en betydelig høyere pris enn for bare noen uker siden.

For litt over to uker siden overrasket Snap markedet med å legge frem overraskende sterke kvartalstall. Dagen etter kvartalspresentasjonen steg aksjekursen nær 50 prosent og kom seg dermed over 17 dollar igjen, som var kursen i forbindelse med fjorårets børsintroduksjon.

Torsdag ettermiddag faller Snap-aksjen 6,1 prosent til 17,51 dollar. (Vilkår)

DNs børskommentator advarer om kursfallet som bør skremme kreditorene i Norwegian
01:47
Publisert: