Nettbrett

Et nettbrett med 10 tommers skjerm passer bra i baksetet. Det er godt å se film på og lett å betjene for de små. Men husk at du må montere fast nettbrettet, ellers blir det lett et dødelig prosjektil ved en kollisjon.

Ipad
Apple leder an i nettbrettsalget i Norge med Ipad og Ipad Mini. Jeg anbefaler det største til barna, mens mange voksne vil synes Mini-en er behagelig å bruke på farten. Miniutgaven kan også fungere godt som personlig assistent når man ikke er i bilen.

 

Sony Xperia Tablet Z
En nykommer på markedet før sommeren, men absolutt den beste 10-tommers utfordreren til Apple nå. Tablet Z er basert på Android, verdens mest utbredte system for smarttelefoner. En stor fordel er at det har ekstra beskyttelse mot sand og vann. Det er også svært tynt og lett.

 

Nexus 7
Den beste syvtommers utfordreren som har kommet til Ipad Mini hittil i år. Dette er et godt nettbrett basert på Android. Passer bra om du ønsker litt mer mobilitet enn hva en titommer kan tilby.

 

Miniruter

Behovet for å være tilkoblet bare vokser. Datatrafikken vokser med 60 prosent i året, og mange av oss har gjort oss avhengige av kontakt med omverdenen. Ved å kjøpe en miniruter med mobilt bredbånd kan du gi alle i bilen internettilgang ved å få et eget trådløst nettverk i bilen.

Man får kontroll på kostnaden ved at alle surfer på ett abonnement, og man kan bestemme bruken ved å skru ruteren av og på. Du kan sjekke operatørenes dekningskart før du reiser for å se hvem som har best dekning der du skal.

Minirutere kan kjøpes direkte fra operatørene eller i butikk. Krever et eget abonnement eller et datasimkort på et eksisterende abonnement for å fungere.

Ice.net
 

Ice.net er en utfordrer innen mobilt bredbånd i Norge. Deres nett har den desidert beste geografiske dekningen. Ice.net fungerer best om man skal utenfor allfarvei eller på sjøen. De har også egne løsninger for bil- og båtmontering av internett.

Spillkonsoller

En ren spillkonsoll passer nok godt til barn skolealder som er veldig glade i denne typen underholdning. Vær oppmerksom på at håndholdte spillkonsoller ikke kan festes i bilen og dermed kan bli en sikkerhetsrisiko. Heldigvis er de veldig lette.

Spillkonsollene tilbyr bedre spillopplevelser enn hva et nettbrett kan, men det koster også mer for spillene. Det er begrenset nytte av disse utover selve spillingen.

Playstation Vita
Playstation Vita er den håndholdte spillkonsollen som har spill for de mest krevende spillerne. Den kan også brukes til enkelte sosiale nettverk og surfing, men har langt fra samme kvalitet som en smarttelefon eller et nettbrett på disse områdene.

Mange kjente spill fra Playstation 3 finnes også til Vita. Enkelte, som Sly Cooper: Thieves in Time, kan installeres både på Vita og på PS3 i samme lisens.

 

Nintendo 3DS
Nintendos håndholdte konsoll har brilleløs 3D på den ene skjermen. Her er de fleste spillene beregnet mot et publikum under ti års alder.

 

Hodetelefoner til barn
Har du flere barn i bilen kan det være greit med hodetelefoner. Da bør man kjøpe egnede hodetelefoner som beskytter små ører som ikke alltid vet sitt eget beste.

Det finnes mange slike hodetelefoner. De begrenser lyden oppad til 80 desibel slik at man ikke kan skade hørselen. Samtidig er de tilpasset små hoder og ører og har ofte morsomt design.

 

Les også:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.