Oraclegründer og selskapets toppsjef Larry Ellison tjente formidable 11 milliarder kroner på å lede selskapet det siste tiåret, skriver The Wall Street Journal etter å ha gått gjennom lønnen til lederne for alle de børsnoterte selskapene de siste ti årene.

I undersøkelsen har den amerikanske avisen sett på lønn, bonuser, frynsegoder og realiserte gevinster på aksjer tildelt som en del av godtgjørelsen for jobben og realiserte gevinster på aksjeopsjoner.

På andreplass finner vi Barry Diller, som over tiårsperioden fikk totalt syv milliarder kroner for å lede IAC/InterActive og det utfisjonerte selskapet Expedia.com. Diller er fortsatt styreleder i Expedia selv om selskapet ble skilt fra IAC allerede i 2005.

Videre nedover på listen kommer sjefen for oljeselskapet Occidental Petroleum hvor toppsjef Ray Irani har fått med seg rundt 5,3 milliarder kroner på ti år, fulgt av Apples Steve Jobs som har fått ut totalt 4,6 milliarder kroner for å lede sitt hjertebarn.

Fire av de 25 som kommer øverst på listen jobbet i finans, og to av disse var tilknyttet Wall Street. Den tidligere Lehman Brothers-sjefen Richard S. Fuld kom øverst av disse med en total godtgjørelse på 2,8 milliarder kroner i løpet av de ti årene undersøkelsen ser på.

Les også: Hun tjener best
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.