Play Magnus as, som blant annet står bak den populære sjakk-appen med samme navn, der man kan spille sjakk mot en datamaskin som imiterer Magnus Carlsens ferdigheter i hans forskjellige aldre, har hentet inn 126 millioner kroner gjennom en emisjon.

Inn på eiersiden kommer blant annet norske statlig eide Investinor, mens verdens beste sjakkspiller Magnus Carlsen selv sitter med om lag 16 prosent av aksjene etter emisjonen.

Finansavisen var først til å omtale emisjonen.

Fusjon og oppkjøp

Play Magnus ble stiftet i 2013, og omsatte i 2018 for 5,4 millioner kroner. Selskapet har imidlertid lekket penger hele veien, og gikk i 2018 med et resultat før skatt på minus 9,4 millioner kroner.

I mars i fjor ble det klart at selskapet fusjonerte med sjakkselskapet Chess24, og i september kjøpte det opp elæringsbedriften Chessable.

– At vi får med oss så store og spennende investorer som Investinor bekrefter at grepene vi tok i fjor med å fusjonere Play Magnus og chess24, samt kjøpe Chessable, var strategisk riktige. Nå har vi muskler til å virkelig ta ut de kommersielle mulighetene som ligger i dette enorme markedet, sier Anders Brandt, styreleder i Play Magnus i en pressemelding.

Selskapet opplyser at de har over 50 fulltidsansatte i Oslo, Hamburg, Riga, København og Barcelona. Med kapitalen selskapet har hentet inn planlegger det å forbedre eksisterende tjenester og gå inn i nye områder av sjakkbransjen.

– Vil bidra til å løfte sjakksporten

Magnus Carlsen har vært den høyest rangerte sjakkspilleren i verden mer eller mindre uten unntak siden 2010. I 2018 forsvarte han VM-tittelen i langsjakk, og vant i 2019 VM i både hurtigsjakk og lynsjakk, noe som gjør ham til regjerende verdensmester i de tre grenene.

– Jeg er veldig stolt over hvor flott Play Magnus har utviklet seg, spesielt de seneste årene. At profesjonelle investorer nå satser stort på sjakk vil bidra til å løfte hele sjakk-sporten. For meg er det også viktig at profesjonalisering av sjakk kan gi bedre økonomiske vilkår for talenter som vil satse på sjakk fremover, sier Carlsen i pressemeldingen.

Carlsen eier sine aksjer i Play Magnus gjennom selskapet Magnuschess, der han eier 85 prosent av aksjene, mens faren Henrik Carlsen eier de resterende 15. Selskapet hadde i 2018 en omsetning på 17,3 millioner kroner, med et resutlat før skatt på 8,9 millioner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.