«Ekstremt, uheldig og sjeldent» mente informasjonssjefen i Banetele da store deler av Nord-Norge mistet internettforbindelsen i 2007.

Det spesielle med denne saken var at både hovedkabelen og reservekabelen ble kuttet med relativt kort mellomrom.

Da Telenors hovedfiber og reserve mellom Oslo og Trondheim ble revet ned med syv minutters mellomrom 23. mai 2011, ble det også betegnet som svært uheldig og spesielt at begge røk nesten samtidig.

Les også: Faller dette treet kan "halve Norge" Norge miste mobilforbindelsen

Slike ekstremt uheldige og sjeldne hendelser har imidlertid inntruffet ganske mange ganger for norske teleoperatører de siste årene. Noen skyldes doble kabelbrudd, noe skyldes strømbrudd og andre såkalte logiske feil som er knyttet til programvare. En del problemer skyldes også logiske feil som følge av feil på det fysiske nettverket. Dermed er det ikke alltid at reserveløsninger fungerer.

Det er også verdt å merke seg at en god del feil slår ut mange mobiloperatører, ofte fordi alle er avhengige av fiberkabler fra Telenor. Å ha abonnement hos flere operatører vil ofte ikke hjelpe deg.

Vi har samlet noen av de mer alvorlige hendelene som er rapportert inn til Post- og teletilsynet, samt en rekke som de ikke har fått rapport om, men som er skrevet om på nett. Vi har utelatt en masse mindre hendelser.

33 store og/eller langvarige problemer på norske telenett siden 2007:





Les også: Faller dette treet kan "halve Norge" Norge miste mobilforbindelsen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.