«Jeg tror vi trenger mer aktive myndigheter. Ved å oppdatere reglene for internett, kan vi beholde det som er best, friheten for folk til å uttrykke seg og entreprenører til å skape nye ting, samtidig som vi beskytter samfunnet mot bredere skader», skriver Zuckerberg.

Han etterlyser reguleringer på fire områder: skadelig innhold, for eksempel fra terrororganisasjoner, valgintegritet, privatliv og flyt av data.

«Jeg mener Facebook har et ansvar for å ta tak i disse utfordringene og ser frem til å diskutere det med myndigheter rundt om i verden».

I innlegget trekker Facebook-sjefen frem GDPR som et eksempel på reguleringer som han mener kommer nettet til gode. Dette ble vedtatt i EU tilbake i 2016, og trådte i kraft i fjor. GDPR regulerer blant annet personvern, og da det trådte i kraft ble flere amerikanske nettsteder midlertidig utilgjengelig for europeere.

Facebook har selv vært i hardt vær knyttet til personvern etter Cambridge Analytica-skandalen. Informasjon om brukerne av plattformen ble brukt uten deres tillatelse og brukt til politiske formål. Zuckerberg måtte blant annet stå skolerett for den amerikanske kongressen etter skandalen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.