– Jeg har lyst til å være ærlig om at selv om vi antar at vi kommer dit vi vil være, vil det ta litt tid, og vår omsetningsvekst kan gå saktere i den perioden, sa Facebook-sjef Mark Zuckerberg i en telefonkonferanse natt til onsdag.

Facebook rapporterte tirsdag kveld tall for tredje kvartal – og aksjen steg i etterhandelen etter hvert noen prosent etter at selskapet leverte bedre resultater enn ventet. Før børsåpning onsdag var Facebook opp 5,5 prosent, og da Wall Street åpnet kl. 14.30 lå oppgangen litt over fem prosent, til over 154 dollar per aksje.

I en telefonkonferanse med analytikere natt til onsdag norsk tid, sa Facebook-sjef Mark Zuckerberg at selskapet ser en positiv utvikling på «Stories», som er Facebooks store satsing på korte video- og billedmeldinger som forsvinner etter et døgn.

Zuckerberg advarte under telefonkonferansen om at det vil ta tid å bygge solide annonseprodukter for «stories», men at det nå deles én milliard «stories» hver dag.

Facebook sliter – Instagram supert

Forvalter Jan Petter Sisseners fond Sissener Canopus har i snitt hatt rundt tre-fire prosent av fondet i Facebook-aksjen. Fondet solgte seg litt ned etter smellen i sommer, opplyser analytiker Peder Steen, som følger aksjen tett for Sissener.

Han understreker at Sissener nå sitter i en posisjon der man heller vurderer å kjøpe seg litt opp igjen i Facebook.

– For Facebook handler vekst fremover om hvordan det klarer å kapitalisere på stories – både på Instagram og på Facebook. Jeg tror de sliter litt på Facebook, mens Instagram ser supert ut fremover, sier analytiker Steen.

Analytiker Peder Steen i Sissener.
Analytiker Peder Steen i Sissener. (Foto: Sissener)

Zuckerberg sa i telefonkonferansen at tv-satsingen Facebook Watch har vokst seg tre ganger så stor som det var. Hvor stort dette er, gikk han ikke ut med.

– Annonser er fremdeles kjerneinntektene til Facebook. Utfordringen er at man har nådd en topp, og nå forsøker å finne flere ben å stå på. Facebook har kjøpt Oculus for å satse innen VR, og prøver å lage en konkurrent til Youtube med Watch. Det er grisevanskelig, men det er uendelig med muligheter, sier Steen.

Steen påpeker også at Facebook-sjefen varsler at selskapet etter hvert vil forsøke å tjene mer penger på meldingsdelen av Facebook – både i Messenger og WhatsApp.

– Det blir veldig spennende å se hvordan de skal klare å tjene penger. Her er det enorme muligheter. Det sendes nå flere meldinger over Facebooks apper enn det gjorde over sms da dette var på topp, sier han.

Vanskelig marked

Facebooks omsetningsvekst avtar som en følge av at brukerveksten er lavere og selskapets nyhetsstrøm har nådd en metning når det gjelder hyppigheten av annonser det er mulig å vise.

I tredje kvartal var omsetningsveksten på 33 prosent, mot 42 prosent kvartalet før.

Steen ble ikke overrasket over resultatene Facebook leverte. Facebook-resultatet endte på 1,76 dollar per aksje – langt over ventede 1,46 dollar per aksje.

Topplinjen endte bitte litt bak analytikernes forventninger.

– For det første er det et uhyre vanskelig marked å rapportere i, sier Steen.

Tech-aksjer som ikke har nådd analytikernes forventninger – deriblant Snap og Amazon – har fått juling på børsen den siste tiden.

– Det viser at man må slå analytikernes forventninger på inntekter, resultater og fremtidsutsikter. Gjør du ikke det, får du stryk, sier Steen.

Ministere må være ekstra årvåkne for hvem de inngår økonomisk avtaler med
02:20
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.