Mary Meeker slo seg opp til å bli stjerneanalytiker i Morgan Stanley under dotcom-boblen, og ble nærmest legendarisk for sine rapporter om internettrender. Siden har hun blitt en av USAs mest innflytelsesrike teknologi-investorer og analytikere.

Nå er hun ute med en fersk rapport der hun ser mange muligheter i koronakrisen.

– Plass i rekordbøkene

Det er det amerikanske nettstedet Axios som har fått tak i rapporten, der Meeker og hennes nærmeste kolleger ser på noen av de viktigste endringene som følge av koronakrisen:

  • Ingeniørene og ekspertene vil få en tydeligere plass ved bordet, der datadreven planlegging og gjennomføring blir viktigere. – Det vil være en bra ting, heter det.
  • Arbeid/fritids-balansen vil endres, og mange flere vil jobbe hjemmefra eller utenfor kontoret. – Zoom har sikret seg en plass i rekordbøkene, skriver de, og viser til at videokonferanseselskapet har vokst fra 10 til 200 millioner brukere på tre måneder.
  • Den eksisterende digitaliseringen vil akselerere, som økende hjem-levering, digital undervisning og digitale legebesøk, og økt bruk av skytjenester.
  • Airbnb, Uber, matbestillingsplattformer og andre bestillingsløsninger vil totalt sett vinne markedsandeler permanent i USA, både i hjemmemarkedet og for bedrifter.

Helseteknologi i 2020

Mary Meeker er i dag en del av venturekapitalselskapet Bond Capital i Silicon Valley, et selskap med blant annet meldingstjenesten Slack og bildelingstjenesten Uber i investeringsporteføljen. Det er Bond som står bak rapporten.

De tror 2020 også kan være et år der teknologi og helse, helseteknologi, får sitt gjennombrudd.

– Helsetilbudet i USA har ikke endret seg så mye som du tror siden Spanskesyken i 1918, skriver de.

Nå tror Bond og Meeker at:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Telemedisin vil vokse, det er raskere og bedre, og pasientene kan hjelpes hjemme.
  • Større sammenkobling av enheter på nettet vil gjøre behandling over hele spekteret, fra kroniske til infeksjonssykdommer bedre.
  • Testing og diagnostikken vil komme hjem til deg. – Det er på tide å forvente en Iphone-lignende diagnostikkløsning, og det er mange selskaper som gjør stor fremgang på det området nå, skriver Meeker og Bond.
  • Presset vil tilta på å knytte systemene og «dark pools» sammen.
  • Automatisering og kunstig intelligens vil øke i helsevesenet. – Den pågående krisen er en påminnelse om at våre helsearbeidsressurser var strukket for tynt.