Regjeringen vil ha en nærmere vurdering av datasenteret som bygges utenfor Hamar for å lagre innhold fra Tiktok, skriver VG.

Datasenterselskapet Green Mountain har varslet at Tiktok skal inn i et stort datasenter i Hamar og Løten. Flere på Stortinget har reagert.

I et skriftlig svar til Høyres stortingspolitiker Anna Moberg skriver justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) at flere departementer skal inn i vurderingen av datasenteret.

– Vurderinger fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet inngår som beslutningsgrunnlag i denne prosessen. Denne prosessen er ikke ferdigstilt, skriver Mehl.

Datasenterselskapet Green Mountain skal etablere et nytt datasenteranlegg i Heggvin Næringspark i Hamar og Løten i Innlandet. Dette er et illustrasjonsbilde av hvordan parken vil se ut.
Datasenterselskapet Green Mountain skal etablere et nytt datasenteranlegg i Heggvin Næringspark i Hamar og Løten i Innlandet. Dette er et illustrasjonsbilde av hvordan parken vil se ut. (Foto: Plantegning: Green Mountain)

Moberg reagerer på at Mehl har brukt 22 dager på å svare. Fristen er seks arbeidsdager.

– Jeg synes det er respektløst overfor Stortinget å bruke så lang tid, ser Molberg til VG.

Mehl skriver i svaret at hun tilstreber å holde seg innenfor fristene til Stortinget, men at det har kommet veldig mange spørsmål de siste månedene.

– Mitt mål er alltid å svare så utfyllende som mulig innen de fristene som gjelder. Så er det en kjensgjerning at vi lever i en ny sikkerhetspolitisk situasjon der arbeidet til Justis- og beredskapsdepartementet er viktig for tryggheten til folk i hele Norge, og at justis- og beredskapsområdet favner vidt. I sesjon 2022–2023 har jeg hittil mottatt 278 spørsmål, det tilsvarer rundt 40 spørsmål i måneden.

Hun skriver videre at hun har forståelse for at Stortinget har mange spørsmål knyttet til blant annet den nye sikkerhetspolitiske situasjonen.

– Og jeg forsøker alltid å svare så raskt som mulig og forsvarlig.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.