Det amerikanske justisdepartementet anklager pokerstjerner og andre personer bak nettpokerportalen Full Tilt Poker for å ha svindlet sine kunder for mer enn 300 millioner dollar, eller 1,7 milliarder kroner, skriver Wall Street Journal.

Påtalemyndigheten i New Yorks Southern District leverte de nye anklagene på tirsdag. I dokumentet heter det blant annet at de profesjonelle pokerspillerne Howard Lederer og Christopher Ferguson, samt to andre direktører, drev et regelrett pyramidespill som tillot dem å ta ut 444 millioner dollar (2,5 milliarder kroner) i fortjeneste til seg selv og andre bakmenn, herunder flere kjente pokerstjerner som har vært tilknyttet nettstedet.

- Globalt Ponzi-spill
Ifølge påtalemyndigheten villedet Full Tilt spillerne til å tro at pengene de deponerte på sin konto på nettspillet sto trygt - mens de i realiteten ble brukt til helt andre ting, som å betale ut utbytte til eierne. Oppskriften på et pyramidespill, eller rettere sagt et "Ponzi-spill".

- Full Tilt var ikke et legitimt pokerselskap, men et globalt Ponzi-spill, sier aktor Preet Bharara i en pressemelding.

- Innsidere fôret sine egne lommer med midler som ble tatt fra lommene til sine mest trofaste kunder, mens de gladelig løy til både spillerne og offentligheten om sikkerheten til pengene som ble satt inn i selskapet, legger han til.

Full Tilt avviste et tidligere søksmål med å argumentere for at loven rundt nettspill ikke er tydelige nok. Den versjonen inneholdt imidlertid ikke anklagene om svindel av spillerne og utbytte til eierne.

Les mer:

FBI krever 16 mrd kroner fra nettpokergiganter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.