Datatilsynet slo i juli fast at Metas overvåkning av Facebook- og Instagram-brukere for adferdsbasert markedsføring var ulovlig.

Meta, som eier plattformene, mener imidlertid at Datatilsynet ikke hadde adgang til å gjøre dette og at vedtaket derfor er ugyldig.

Tilsynet ila også selskapet dagbøter på 1 million kroner. Meta mener også disse bøtene må oppheves.

Rettssaken vil trolig finne sted en gang i 2024, skriver Datatilsynet.

Meta og Datatilsynet møttes i Oslo tingrett tidigere i høst. Da ba Meta om en såkalt midlertidig forføyning mot Datatilsynets vedtak. Tingretten tok tilsynets side og mente at Meta ikke hadde tilstrekkelig grunn til å be om forføyning.

Twitter-konkurrent har gjort suksess i USA – nordmenn må vente
Meta sin nye Twitter-konkurrent, Threads, ble denne uken lansert. På bare et par timer har over 10 millioner lastet ned den nye appen. Samtidig har Elon Musk-eide Twitter annonsert et mulig søksmål mot eieren av Facebook, Meta.
01:59
Publisert:

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.