Zuckerberg er redd for resesjon, og ba Meta-ansatte om å forberede seg på en «dyp, økonomisk nedtur»:

– Hvis jeg skulle vedde, ville jeg sagt at dette er en av de verste nedturene vi har sett i nyere tid, sa Zuckerberg ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ved inngangen til 2022 planla Meta å tilsette rundt 10.000 ingeniører, men nå er ansettelsesmålet redusert til mellom 6000 og 7000.

I tillegg fortalte Zuckerberg at selskapet vil la være å erstatte enkelte ansatte som forlater selskapet. Han vil også ha strengere prestasjonsmål for de ansatte, slik at ansatte som ikke er i stand til å oppnå disse, sier opp.

– Realistisk sett er det trolig en del mennesker i selskapet som ikke skulle vært her, sa Zuckerberg.

Kommentarene falt i et ukentlig møte med ansatte, som nyhetsbyrået har hørt et opptakt av.

Utfordrende siste halvår

Selskapet, som står bak tjenester som Facebook, Instagram og Whatsapp, har fått markedsverdien halvert hittil i år. I første kvartal rapporterte Facebook for første gang i virksomhetens historie at antall daglige brukere hadde falt. Samtidig har flere urovekkende personvernmangler samt rapporter om at selskapet har visst at Instagram førte til dårligere mental helse hos unge, gitt flere riper i lakken for Meta.

Tidligere i år har selskapet meldt at det vil kutte kostnader, og selskapet står nå overfor et andre halvår der rentehevinger og makroøkonomisk press samt nye personvernreguleringer og Apples nye personvernpolitikk vil prege inntjeningen.

Ansettelsesbrems i tek-verden

Meta er imidlertid ikke det første av de store tek-selskapene som melder om færre nye ansettelser i 2022. Mange av tek-selskapene er nemlig i utpreget vekstfase, ikke inntjeningsfase, og utsikter til høyere renter vil redusere ventet inntjening i fremtiden. Generelt har mange av tek-selskapene den siste tiden meldt om kostnadskutt, deriblant har en del planlagt å bremse nyansettelser.

Tesla, med Elon Musk i spissen, fortalte i starten av juni at selskapet vil kutte ti prosent av arbeidsstyrken som ikke jobbet med bilproduksjon, batteripakker eller solcellepaneler, ifølge Yahoo Finance.

Datachip-selskapet Intel har for eksempel fortalt at det vil sette alle ansettelser på pause, ifølge Reuters.

Kryptobørsen Coinbase, som står midt i sterkt fallende kryptomarked, annonserte for to uker siden at selskapet vil redusere tallet ansatte med 18 prosent for å «forsikre seg om sunn drift».

Spotify meddelte for to uker siden at selskapet vil ansette 25 prosent færre nye, også her på grunn av frykt for en økonomisk nedtur, ifølge Bloomberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.