Forrige uke ble en noe annerledes boligannonse lagt ut på det amerikanske bolighandelsplassen Redfin.

En penthouseleiglihet på 77 kvadratmeter like ved vannskorpen på Biscayne Bay i Miami er ute for salg mot betaling i bitcoins. At selger aksepterer bitcoin er imidlertid ikke spektakulært i seg selv. Det er det også 75 andre selgere på Redfin som gjør, ifølge CNBC.

Men denne selgeren godtar hverken, tradisjonell bankoverføring, sjekk eller kontanter. Kun bitcoin. Nøyaktig 33 bitcoin.

Bitcoin-utfordrer fordoblet i verdi på 48 timer: – Et internettøyeblikk for finanssektoren

Spekulativt boligsalg

Det kan med andre ord by på litt av hvert av verdier i dollar, og er trolig et av årets mest spekulative boligsalg.

Hadde selger solgt leiligheten da den ble lagt ut for salg åttende desember ville han eller hun fått rundt 603.000 dollar. Hadde selger solgt to dager etter da kursen var betydelig lavere hadde vedkommende fått 439.000 dollar.

Det er en prisforskjell på 1,36 millioner i norske kroner.

Blir leiligheten solgt torsdag morgen vil selger få 4,5 millioner kroner. Nåværende selger kjøpte leiligheten for 315.000 dollar i januar 2016, tilsvarende 2,6 millioner kroner.

– Sjelden begivenhet

– Dette er den eneste der vi kunne se at selgeren bare aksepterer bitcoin, men vi har sett i databasene over annonser rundt i hele landet, og rundt 75 eiendommer bemerker at de vil akseptere bitcoin som betaling, sier en talsperson for Redfin, ifølge CNBC.

Penthousen ligger i 22. etasje i Platinum Condominium ved Biscayne Bay i Miami. Leiligheten har tregulv, et og et halvt bad og veranda. Komplekset har totalt 480 leiligheter og tilgjengelig svømmebasseng, sauna, spa treningsrom og et eget område for barbecue.

– Å kjøpe og selge et hjem er vanligvis den største transaksjonen i en persons liv. Å bytte til en valuta med så mye volatilitet gir risiko på et område som burde være en trygg og sikker investering. Vi tror dette salget er en sjelden begivenhet mer enn det er en begynnende trend, sier sjeføkonom Nela Richardson i Redfin til Marketwatch.(Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Gammeldags jul
Julen var bedre før. Det har den alltid vært.
01:23
Publisert: