Software-selskapet Microsoft omsatte for 50,1 milliarder dollar, rett over analytikerspådommen på 49,6 milliarder dollar, ifølge analytikerselskapet Refinitiv.

Analytikerspådommen innebærer et fall i vekstfarten på ti prosent, og har kommet etter flere nedjusteringer fra analytikerhold de siste ukene. Særlig som følge av nedgang i verdens PC-frakt og en dollar som har styrket seg.

Omsetningen ligger dermed godt over de 37,2 milliardene dollar selskapet omsatte for i samme periode i fjor, og veksten tilsvarer 11 prosent.

I etterhandelen faller Microsoft-aksjen rett over én prosent i minuttene etter kvartalsrapporten ble publisert.

Hevet du øyenbrynene over at selskapet offentliggjorde tall første kvartal, skal det sies at Microsoft har avvikende regnskapsår, som starter 1. juli og ender 30. juni.

Og på bunnlinjen i første kvartal endte selskapet med et resultat på 17,6 milliarder dollar etter skatt, mot 13,9 milliarder dollar i samme periode i fjor. På forhånd ventet analytikerne, ifølge FactSet et resultat etter skatt på 17,4 milliarder dollar.

– I en verden som møter økende motvind, er digital teknologi den ultimate medvinden, sier Microsoft-sjef Satya Nadella i en melding

I disse omgivelsene er selskapet fokusert på å hjelpe kundene med å gjøre mer med mindre, samtidig som det investerer i sekulære vekstområder og administrerer kostnadsstrukturen på en disiplinert måte, ifølge Nadella.

Sekulær vekst viser til vekst som foregår over tid, og ikke påvirkes av svingninger i markedet.

Skrudd ned ansettelsestakten

Microsoft har, i likhet med flere andre store amerikanske selskaper, skrudd ned ansettelsestakten det siste halvåret i møte med all usikkerheten som nå rår i finansmarkedene og verden for øvrig. Dette da det stadig er et åpent, om enn mye diskutert spørsmål hvorvidt og hvor hardt land verden over er på vei inn i en resesjon – som svekker det økonomiske handlingsrommet til både land og bedrifter.

Gjennom at en stor del av virksomheten baserer seg på å levere software til konsern, skoler og myndigheter, er Microsoft således mer skjermet fra økonomiske nedgangstider enn for eksempel Meta som lener seg tungt på annonseinntekter.

På den andre siden har også Microsoft en del annonseinntekter gjennom tjenester som Linkedin, og også salg av maskinvare gjennom pc-er og spillkonsollen Xbox – sektorer som er mer eksponert for økonomiske lavkonjunkturer.

Og etterspørselen etter pc-er har ifølge Wall Street Journal falt, og dermed etterspørselen etter programvare – som skal installeres på de nye pc-ene.

Inntektene fra produktivitets- og bedriftssegmentet, som blant annet inkluderer abonnement på Microsoft 365 og Linkedin endte på 16,5 milliarder dollar i kvartalet, opp ni prosent fra samme periode i fjor og noe bedre enn analytikerne så for seg.

Fra personsegmentet, som blant annet inkluderer xbox-salget, landet inntektene på 13,3 milliarder dollar, noe svakere enn i fjor, men høyere enn analytikerne så for seg, skriver CNBC.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.