Etter å ha hatt MS Paint som et av kjerneproduktene i over 30 år, annonserte Microsoft at det var satt sluttstrek for tegneprogrammet til høsten. Nyheten ble sluppet i Microsofts liste over varslede endringer i oppdateringen av Windows 10, kalt Autumn Creators Update. Der kommer det en rekke nye funksjoner, mens noen av de gamle programmene forsvinner.

De voldsomme reaksjonene på nettet, har ført til at Microsoft nå velger å tilby Paint videre som et program i Windows Store. 

– MS Paint blir værende, det får bare et nytt hjem snart, i Windows Store der det blir gratis, skriver Megan Saunders i Microsoft i en blogg.

– Vi har sett en enorm flom av støtte og nostalgi rundt MS Paint. Hvis dette har lært oss noe, er det at etter 32 år har MS Paint veldig mange fans, skriver hun.

Paint ble lansert med den aller første versjonen av Windows 1.0 i 1985, og har for mange vært det første møtet med et grafisk program på pc-en. Paint 3D kom i april i år, men er til tross for navnet ikke noen oppdatering av Paint og har en helt annen funksjonalitet.

Selv om Paint aldri har vært noe avansert illustrasjonsprogram, har det kunnet løse enkle grafiske oppgaver for brukerne, også på jobb-pc. Når programmet nå ikke lenger er en fast del av Windows, som for eksempel Notepad, blir det ikke lenger installert som en del av pakken på arbeidsplassene rundt om. Hjemmebrukere vil fortsatt fritt kunne laste det ned.(Vilkår)