Det franske web-analyseselskapet Xiti har publisert en ny undersøkelse som viser at Microsofts nettleser Internet Explorer fortsetter å miste markedsandeler til konkurrenten Firefox. Markedsandelen i Europa er på 29 prosent i snitt, og den fortsetter å vokse.

Firefox er basert på åpen kildekode, og har hatt stor suksess de siste årene. I vårt naboland Finland bruker hele 45,9 prosent av brukerne Firefox som sin nettleser. Ikke verst, tatt i betraktning at Microsoft for få år siden hadde tilnærmet monopol, med en markedsandel på langt over 90 prosent.

Internet Explorers markedsandel i Europa er nå på 65 prosent, mot 67,5 prosent i oktober 2007.

 

Nordmenn bruker IE
Nordmenn er tilsynelatende mer Microsoft-lojale enn europeere flest. Det er nemlig bare 20,3 prosent nordmenn som bruker Firefox.

Den norske nettleseren Opera må finne seg i å bli grundig slått av Firefox.

Opera har en andel på bare 3,3 prosent. Dette er likevel noe høyere enn Apples Safari-nettleser, som har 2,3 prosent.

Les også: Enda flere på internett (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.