Det er nå åtte måneder siden Microsoft lanserte første versjon av sine Surface-nettbrett, basert på ulike versjoner av Windows 8.

Ved utgangen av juni måned var de totale inntektene fra salget av Surface 853 millioner dollar, ifølge offentlig rapportering fra Microsoft, skriver The Verge.

Måtte skrive ned verdien
Det er langt fra nok til å dekke inn en nedskrivning av verdier på Surface RT i forrige kvartal på 900 millioner dollar. I tillegg spekuleres det i ulike medier at Microsoft har brukt mellom 898 millioner dollar og 1,4 milliarder dollar på markedsføring av Surface og Windows 8.

Sitter på et brettberg
I tillegg kommer produksjonskostnadene til alle de enhetene Microsoft ikke får solgt. Ifølge Reuters har Microsoft innledningsvis bestilt mellom tre og fem millioner eksemplarer av nettbrettet Surface RT, men de har ikke klart å selge mer enn én million av dem.

Det er lite trolig at restlageret blir revet bort også, ettersom Microsoft er ventet å komme med nye Surface-brett senere i år.

Les også:
Samsung utklasser alle
Facebook løftet hele Wall Street
Knuser Apple på lønnsomhet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.