Torsdag startet Telenor sitt andre forsøk denne uken på å skjerme Vimpelcom-aksjene som er tatt i arrest.

En domstol i Moskva skal avgjøre hvor vidt aksjene i Vimpelcom fortsatt kan bli solgt, før ankesaken i den sibirske byen Omsk er ferdigbehandlet 26. mai.

Noen avsigelse i Moskva kommer likevel ikke før onsdag 6. mai

- Dommerne trenger tid til å studere avslaget som kom i Tuymen, sier kommunikasjonsdirektør i Telenor Pål Kvalheim til Dagensit.no torsdag ettermiddag.

Tirsdag avslo dommerne i den sibirske byen Tuymen den samme klagen Telenor (TEL) nå håper på medhold for i Moskva.

Les: Milliardbeløp fortsatt i fare

Dømt til å betale 1,7 milliarder dollar
Telegiganten ble tidlig i vår dømt til å betale Vimpelcoms mikroaksjonær Farimex 1,7 milliarder dollar, eller over 11 milliarder kroner i erstatning, for det som ble oppfattet som trenering av et oppkjøp. Telenor har hele tiden sagt at kravet er grunnløst og venter nå altså på en ankesak som skal opp 26. mai.

 

Et gedigent problem har imidlertid meldt seg på veien: Telenor frykter at Vimpelcom-aksjene skal forsvinne for nesen på dem.

Og engstelsen er høyst reell; kort tid etter at Telenor tapte mot Farimex, ble aksjene tatt i arrest av en russisk namsmann. Blir aksjene først tvangssolgt kan verdiene være tapt for alltid, selv om Telenor senere skulle nå frem med anken i Sibir 26. mai.

Les også: Telenors aksjer tatt i arrest

Telenor er hovedaksjonær sammen med russiske Alfa Group i mobilselskapet Vimpelcom, en partner de stort sett har hatt problemer med siden Telenor inviterte dem inn i varmen.

Følg saken på Dagensit.no! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.