Hermetikk-, rederi- og offshorearving Smedvig står klar med en investeringsramme på 600 millioner kroner for å etablere et nytt datalagringssenter på Rjukan, skriver Varden.

Senteret skal oppføres på en 4.000 kvadratmeter stor tomt på industriområdet Svadde.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) offentliggjorde tirsdag planene. Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) forteller at Solvik-Olsen for få dager siden ble spurt av Tinn-ordfører Steinar Bergsland (H) om å fronte prosjektet.

– Det er ingen tvil om at satsingen er spennende. Det kan bety mye i form av arbeidsplasser og muligheter for Tinn-samfunnet og Telemark, sier Hoksrud.

Han mener Rjukan er et gunstig sted å etablere datalagringsparken. Han trekker fram stabil tilgang på kraft fra fornybare kilder, samt fjellvann som kan brukes i datasenterets kjølesystemer.

Smedvigs selskap Green Mountain Data Centre skal samarbeide med Tinn kommune. Ifølge avisen har Smedvig forventninger om en stor kundekontrakt. Smedvig har tidligere etablert et datalagringssenter i en nedlagt NATO-bunker i Rogaland. DNB-konsernet signerte kort tid etter en 21 år lang IT-avtale. (©NTB)

LES OGSÅ:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.