Salmar-arving og dollarmilliardær Gustav Magnar Witzøe (24) investerer fire millioner kroner i selskapet Key Butler, som nylig endret navn fra Lotel. 

– Det er et bra konsept, med et marked og et sterkt team som har god gjennomføringsevne, sier Witzøe om hvorfor han investerer i selskapet.

Lotel ble startet av Oscar Hellenes og tre andre medgründere i 2014, og har vokst jevnt de siste årene.

I 2016 fusjonerte Lotel med danske Key Butler, og helt nylig kjøpte selskapet svenske Top Host, som har levert lignende tjenester i Sverige. Selskapet opererer nå i Oslo, Bergen, Trondheim, København, Stockholm og Amsterdam.

Hentet penger fra Stordalen

Key Butler har også hentet penger – totalt 5,5 millioner kroner ble hentet i en emisjon mellom oktober i fjor og februar i år. 

Blant investorene da var hotelltopp Petter Stordalen, som ga Lotel én million kroner etter at selskapet klatret til topps i Stordalens gründerkonkurranse.

Witzøe, som for noen år siden fikk overført store deler av farens formue, har tidligere investert i billeddelingstjenesten Gobi, i likhet med for eksempel Petter Northug og skipsrederen Johan Odvar Odfjell. Investeringsselskapet Gmw Venture, der Witzøes far har den kontrollerende aksjeposten, eier i tillegg til Gobi og nå Key Butler en rekke eiendommer på Solsiden i Trondheim.

Tredje yngste dollarmilliardær

Nylig ble Witzøe av Forbes rangert som verdens tredje yngste dollarmilliardær, med en estimert formue på 1,6 milliarder dollar. Witzøes ligningsformue var i 2016 på nærmere ti milliarder kroner.

På Forbes' liste ble Witzøe kun slått på alder av to andre nordmenn – Johan H. Andresens døtre Alexandra og Katharina Andresen.

Witzøes far, Gustav Witzøe, er gründer av oppdrettsselskapet Salmar, som har en markedsverdi på rundt 20 milliarder kroner. Witzøe-familien kontrollerer 53,4 prosent av aksjene i oppdrettsselskapet.

Salmar har en markedsverdi på rundt 20 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.