Iphone 8 vil etter all sannsynlighet komme med en skjerm som dekker så å si hele fronten på telefonen. Det gjør at den fysiske hjem-knappen Iphone alltid har hatt må bort fra mobilens front. 

I så fall har Apple to valg: Å integrere hjem-knapp og fingerskanner i skjermen eller å flytte knappen og skanneren til en annen plass på telefonen, slik Samsung har gjort på sin Galaxy S8. På denne modellen er knappen og skanneren plassert på baksiden av telefonen.

Ifølge kilder hos Apples underleverandører har Apple jobbet med å integrere knappen og skanneren i skjermglasset. Men det har vært vanskelig å få skanneren til å fungere, så mye tyder på at Iphone 8 kan komme helt uten fingerskanner, skriver Fortune. Det er for sent for Apple å flytte på sensoren så tett på lansering.

I stedet vil man ifølge flere kilder kunne åpne telefonen ved hjelp av ansiktsgjenkjenning, en teknologi som er mindre sikker enn fingerskanning.

Samsung følger med

Dette vil i så fall få følger for Samsungs kommende produkter. Samsung har også jobbet med å integrere fingerskanneren i skjermglasset, men det er usikkert hvor langt det har kommet i prosessen.

Et interessant faktum med Iphone 8 er at Apple for første gang ser ut til å gå for AMOLED-teknologi i skjermen. Disse skjermene er det bare Samsung som kan produsere.

Det gir Samsung meget godt innsyn i Apples designplaner for kommende modeller og så lenge Apple ikke integrerer noen fingerskanner i skjermglasset trenger ikke Samsung forhaste seg med å gjøre det heller, ifølge analytiker Ming-Chi Kuo i KGI Securities. Kuo har tidligere vist seg å ha svært treffende analyser i forkant av Iphone-lanseringene, skriver nyhetstjenesten BGR.

Fingerskanneren på baksiden av Galaxy S8 er ikke veldig populær blant brukerne, ifølge undersøkelser. Men de tekniske utfordringene kan bety at også Galaxy S9 vil ha fingerskanneren på baksiden.

Note 8 kan gi svaret

Senere denne måneden ventes det at Samsung vil lansere Note 8. Det knytter seg stor spenning til denne lanseringen, etter skandalen med Note 7.

I tillegg vil designvalgene på Note 8 kunne si noe om hvordan Samsung vil plassere sine fingerskannere fremover. Note-telefonene er større og kan dermed lettere beholde den fysiske hjem-knappen og fingerskanneren på fronten. Men den kan også ha skanneren på baksiden eller integrert i skjermglasset dersom Samsung er kommet lengre enn Apple i dette arbeidet.(Vilkår)