Under åpningen av Samsung Developer Conference i San Francisco onsdag kveld viste Samsung frem sin nye, fleksible skjermteknologi Infinity Flex Display for første gang.

Det er ikke snakk om en konkret telefon ennå, men en prototyp på en ny telefon med to skjermer ble vist frem. På utsiden sitter en vanlig fast mobilskjerm, men bretter man telefonen ut som en bok kommer en innvendig skjerm på 7,3 tommer til syne.

Samsung skrudde av lyset for ikke å avsløre detaljer om telefonen skjermen sitter i. Her vises den 7,3 tommer store innvendige, brettbare skjermen.
Samsung skrudde av lyset for ikke å avsløre detaljer om telefonen skjermen sitter i. Her vises den 7,3 tommer store innvendige, brettbare skjermen. (Foto: NTB Scanpix / Reuters / STEPHEN LAM)

– Dette er det første skrittet. De neste skrittene blir rullbare skjermer og strekkbare skjermer, sa Justin Denison, markedsdirektør for Samsungs mobilprodukter under lanseringen.

Skjermen bruker samme AMOLED-teknologi i bunnen som dagens telefoner, utfordringen har vært å gjøre lagene og glasset over selve skjermen bøyelige.

Ifølge Samsung er teknologien klar for masseproduksjon i løpet av de neste månedene, muligens i tide for lanseringen av neste generasjon Galaxy S-telefoner som ventes i slutten av februar.

Slik blir Samsungs første brettbare mobil. På bildet er Googles Glen Murphy, sjef for brukergrensenitt. Google sier Android vil ha støtte for den nye typen skjermer.
Slik blir Samsungs første brettbare mobil. På bildet er Googles Glen Murphy, sjef for brukergrensenitt. Google sier Android vil ha støtte for den nye typen skjermer. (Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Stephen Lam)

Vi har ikke fått sett Infinity Flex Display med egne øyne ennå, men prototypen skjermen sitter i er minst dobbelt så tykk som dagens smarttelefoner.

Fordelen er at man får både en telefonskjerm og et lite nettbrett i samme enhet, ulempen at slike telefoner blir langt mindre lommevennlige enn vanlige telefoner med én tomme mindre skjerm. Detaljer om billedkvalitet og oppløsning er ikke offentliggjort.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Halvtørre tyske rieslinger har vært et lite skjellsord. Men jeg skal love deg, at smaker du på denne her, vil du absolutt ikke angre
01:39
Publisert: